Actualitate

Record de pasageri pe Aeroportul din Craiova

Numărul persoanelor care au călătorit de pe Aeroportul Internaţional Craiova (AIC) de la începutul lui 2017 a depăşit, traficul de pasageri înregistrat pe toată durata anului precedent.

„Anul 2017 este, fără îndoială, unul de excepţie pentru Aeroportul Internaţional Craiova, dacă ne gândim la seria reuşitelor pe care le-am marcat, în primele luni, la acest obiectiv strategic al Consiliului Judeţean Dolj. Nu mai puţin de şase noi rute internaţionale au fost lansate în acest interval, dublând practic gama destinaţiilor spre care se poate zbura din oraşul nostru. Ca o consecinţă a acestei diversificări remarcabile, ne aflăm în momentul în care putem anunţa că numărul record, de 222.320 de pasageri, înregistrat pe întreg anul 2016, a fost depăşit astăzi, 20 iulie, când coincidenţa face să celebrăm chiar Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene. Este un succes important, care atestă cât de rapid creşte aeroportul, şi doresc să îi felicit pe toţi cei care au făcut posibilă această frumoasă evoluţie, dar şi să le mulţumesc tuturor celor care au susţinut demersul”, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.

Prin aeroport trec, în medie, aproape 1.500 de călători zilnic, adică mai mult decât treceau într-o lună întreagă, în 2009, atunci când am iniţiat procesul de modernizare a acestui obiectiv. La rândul său, directorul general al Aeroportului Internaţional Craiova, Mircea Dumitru, a precizat: „În această dimineaţă, odată cu decolarea aeronavei către Roma, AIC a doborât recordul de pasageri pe care l-a stabilit în anul 2016. Este rezultatul faptului că, după lansarea noilor rute, către Paris, Veneţia, Madrid, Köln, Liverpool şi Tel Aviv, numărul zborurilor a urcat la 34 în fiecare săptămână, iar gradul de încărcare a avioanelor este foarte bun, între 87 şi 95 la sută. Toate aceste cifre ne îndreptăţesc să credem că vom încheia acest an cu peste 350.000 de călători“.

În prezent, pe Aeroportul Internaţional Craiova sunt operate curse aeriene regulate către 12 destinaţii internaţionale: Londra, Liverpool, Madrid, Barcelona, Valencia, Roma, Milano, Bologna, Veneţia, Paris, Köln şi Tel Aviv.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...