Sport

Un elev eminent aduce prima victorie tricoloră la Europeanul de box pentru cadeţi de la Rm. Vâlcea. Andrei Musteţ – la un pas de medalie

Miercuri, în cea de a doua zi de întreceri la Campionatul European de box pentru cadeţi – Râmnicu Vâlcea, au fost 34 de meciuri în program. Între cei 68 de boxeri care şi-au arătat calităţile pugilistice pe cele două ringuri instalate în Sala Sporturilor Traian s-au aflat şi cinci români. Unul dintre ei a mers mai departe, marcând şi prima victorie tricoloră la competiţia organizată la Râmnicu Vâlcea.
În limitele categoriei 56 de kilograme, pe distanţa a trei reprize de câte un minut şi jumătate, Andrei Musteţ (14 ani) s-a impus la puncte, cu o decizie împărţită (3-2), în faţa ucraineanului Ivan Boreiko. Asistat la colţ de antrenorul coordonator al lotului, Robert Băeatu, şi de antrenorul său de la Pandurii Tg. Jiu, Ninel Geică, Musteţ a dovedit că are inimă şi calităţi îl pot duce departe. Cu atât mai mult cu cât are numai un singur an de box. ”Este un copil foarte inteligent. Din clasa întâi până în a şaptea a luat numai premiul I la şcoală. Avem copii buni la Târgu Jiu”, a declarat antrenorul Ninel Geică. Prin această victorie, Musteţ s-a apropiat la numai un singur pas de podiumul de premiere. El se va bate sâmbătă, pentru un loc în semifinale, cu armeanul Akul Avetysian.

Ceilalţi patru boxeri români au fost învinşi la puncte, părăsind astfel competiţia:

Patrik Bocsi (40 kg) 1-4 cu Aider Abduraimov (Ucr)
Alexandru Ungureanu (46 kg) 1-4 cu Icyar Sebahattin (Turcia)
Adrian Florin Preda (48 kg) 0-5 cu Aleksandr Zyrianov (Rusia)
Cătălin Florin Vicenţiu (62 kg) 1-4 cu Maxim Ivasenco (R. Moldova)

Vasile Cîtea, preşedintele FR de Box: ”A fost o zi încărcată, plină de meciuri. Am avut şi noi cinci boxeri, dar, din nefericire, au mers mai departe numai cu unu. Au fost meciuri bune, de nivel ridicat, sunt sportivi la care se vede experienţa superioară şi faptul că au meciuri mai multe în picioare, lucru care nouă ne lipseşte. Nu putem culege de unde nu am semănat. Mai sunt speranţe, aş spune că artileria noastră grea, cei 3-4 boxeri pe care mizăm pentru un drum cât mai lung, nu a intrat încă în concurs. Mă bucur că sunt foarte mulţi antrenori din ţară care participă şi pot vedea nivelul la care trebuie să ne ridicăm. Sper să-şi însuşească lucrurile văzute aici şi să le pună în practică”.

Printre antrenorii tineri care au venit să vadă competiţia şi să-i susţină pe tricolori este şi Claudiu Râşco, de la CSŞ Sighet. Fostul medaliat european la semigrea, un campion care nu a păcălit niciodată boxul, nici la amatori, nici la profesionişti, are un elev în ringul european, pe Samuel Roman, la categoria 54 kg. ”Mi-aş dori să pot descoperi un nou Râşco sau un nou Bute. Avem copii buni în zonă, dar mi-aş dori ca oficialităţile locale să-şi îndrepte mai mult atenţia către box, un sport care a educat întotdeauna copiii din zonele mai sărace”, a declarat Râşco. În vârstă de 39 de ani, Râşco s-a întors de opt ani din Canada, unde şi-a încercat şansa în boxul profesionist.

Competiţia continuă joi şi vineri cu preliminarii, de la ora 16:00. Sâmbătă sunt sferturile de finală, iar luni au loc semifinalele. Meciurile pentru aur (finalele) sunt programate marţi, 25 iulie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...