Ultima Oră

Sumă record aprobată pentru Vâlcea de Ministerul Dezvoltării

De aproape 160 de milioane de euro vor dispune CJ Vâlcea şi localităţile judeţului pentru modernizarea de drumuri, reţele de apă şi canalizare, cabinete şi dispensare medicale

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a anunţat oficial lucrările publice din judeţul Vâlcea cărora le-a fost aprobată finanţarea în cadrul PNDL II (pe baza OG 28). În total, aproape 750 de milioane de lei (7.500 miliarde de lei vechi, echivalentul a circa 160 de milioane de euro), sunt repartizaţi judeţului Vâlcea prin PNDL II.

Rezultă o medie de peste 1,5 milioane de euro atrasă pentru lucrări publice de fiecare localitate din judeţ. Conform anunţului ministerului, lucrările privesc: modernizarea unor drumuri de interes local şi judeţean; extindere sau înfiinţare de reţele de alimentare cu apă potabilă şi canalizare; reabilitare, modernizare, dotare şi extindere cabinete şi dispensare medicale; reabilitare, modernizare, dotare, extindere creşe, grădiniţe şi şcoli; construire, reabilitare, modernizare punţi pietonale şi poduri din beton armat; alte investiţii în lucrări publice pentru comunităţile locale.

“Important este că, în urma atribuirii prin licitaţie, toată economia, în general 30%, adică undeva la 3.000 de miliarde lei vechi, se va redistribui tot către judeţul Vâlcea. Cred că Guvernul a dovedit încă o dată că este atent şi la nevoiele judeţului Vâlcea. De reţinut este şi faptul că la anul va fi lansat Programul National de Dezvoltare Locală PNDL III. Este o sumă record, care va atrage investiţii record la nivelul judeţului Vâlcea.”
- Constantin RĂDULESCU, preşedinte al CJ Vâlcea

Şi Consiliului Judeţean Vâlcea i-au fost aprobate lucrări de anvergură. Se vor moderniza peste 100 de km de drumuri judeţene care trec prin aproape jumătate din comunele judeţului, iar Şcoala de Arte şi Meserii a primit finanţare pentru reamenajare spaţii. “Important este că, în urma atribuirii prin licitaţie, toată economia, în general 30%, adică undeva la 3.000 de miliarde lei vechi, se va redistribui tot către judeţul Vâlcea. Cred că Guvernul a dovedit încă o dată că este atent şi la nevoiele judeţului Vâlcea. De reţinut este şi faptul că la anul va fi lansat Programul Naţional de Dezvoltare Locală PNDL III. Este o sumă record, care va atrage investiţii record la nivelul judeţului Vâlcea”, ne-a declarat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Lista Obiectivelor de Investiţii şi sumele alocate acestora pentru finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II) în perioada 2017-2020:
Descărcăţi aici documentul.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...