Inedit

Şi-au botezat copilul cu numele lui Hagi

Hagi Stoican, tânărul care portă numele marelui fotbalist, s-a născut în urmă cu 32 de ani în satul Ocolna din comuna doljeană Amărăştii de Jos. Părinţii l-au botezat cu numele „Regelui“, chiar după cel care avea să ducă România în anul 1994 în sferturile de finală.

Tânărul de 32 de ani s-a implicat în numeroase proiecte sociale şi a reuşit să rezolve o parte din problemele pe care le au romii din comunitate. „Mi-am dorit foarte mult să reuşesc în viaţă, iar părinţii mei mi-au spus clar că fără muncă nu o să pot să devin ceea ce îmi doresc. Sunt absolvent de bacalureat şi fac tot ce îmi stă în putere să îi ajut şi pe romii din comunitate. Le-am explicat că este important să îşi lase copiii să meargă la şcoală şi să le ofere o educaţie. A fost greu la început, dar cu timpul au înţeles că în ziua de astăzi dacă nu ai carte nu ai parte. Pentru mine este o mândrie să port un nume cu o aşa o valoare“, a spus tânărul.

Tânărul a vrut s facă performanţă în fotbal, însă la vârsta de 19 ani a renunţat pentru că nu avea bani. „În mediul rural este greu să îţi găseşti un loc de muncă, aşa că a trebuit să mă descurc şi încetul cu încetul să îmi fac o mică afacere. Am bostani şi două solarii, iar astfel am ce să le pun pe masă copiilor. Eu i-am învăţat de mici să preţuiască ceea ce au şi să îi mulţumească lui Dumnezeu în fiecare zi pentru că au un acoperiş deasupra capului şi au ce să mănânce“, a mai delarat Hagi Stoica.

Oamenii din satul Ocolna din Dolj recunosc că atunci când au o problemă merg şi caută rezolvarea la Hagi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...