Sport

Pumni de oţel la Râmnicu Vâlcea! 275 de boxeri din 30 de ţări la Europeanul de cadeţi 2017

Campionatul European de box pentru cadeţi – sportivi născuţi între 1 ianuarie 2003 şi 31 decembrie 2014 – a debutat marţi în Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea, cu 275 de pugilişti la start, reprezentând 30 de ţări. ”Este cea mai numeroasă participare din istoria acestei competiţii”, a anunţat preşedintele FR de Box, Vasile Cîtea. Competiţia programează întreceri la 20 de categorii şi se va încheia pe 25 iulie. România a înscris 19 pugilişti în concurs.

Europeanul de cadeţi este organizat de Federaţia Română de Box împreună cu primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, care a alocat pentru buna desfăşurare a întrecerilor suma de 50.000 de euro.

Înainte de ceremonia de deschidere, la Sala Sporturilor Traian a avut loc o conferinţă de presă la care au participat preşedintele FR de Box – Vasile Cîtea, primarul municipiului Rm. Vâlcea – Mircia Gutău, preşedintele Consiliului Judeţean – Constantin Rădulescu, deputatul Eugen Neaţă şi supervizorul EUBC – Waldemar Mencel.

Vasile Cîtea: ”Acest proiect a fost posibil în urma unui proiect la care am lucrat împreună cu domnul deputat Eugen Neaţă. Am bătut la uşile administraţiei publice locale şi din fericire le-am găsit deschise. Până acum lucrurile au decurs bine, ne bazăm în continuare pe strijinul oficialităţilor locale, care ne-au pus la dispoziţie tot ce am avut nevoie. Le mulţumesc şi prin ei tuturor vâlcenilor pentru găzduirea acestui eveniment”.

Mircia Gutău, primarul municipiului Rm. Vâlcea: ”Sunt extrem de bucuros că am pus Râmnicu Vâlcea pe harta oraşelor care găzduiesc competiţii de anvergură. Sper să vă bucuraţi de ospitalitatea noastre şi vrem să vă dovedim că suntem gazde bune. Îmi doresc ca cei mai buni să câştige şi, de ce nu?, să reveniţi cu plăcere la Râmnicu Vâlcea, un oraş frumos, foarte bine poziţionat pe harta ţării. De asemenea, îmi doresc ca alături de handbalul vâlcean, care este arhicunoscut pe plan internaţional, minicipiul nostru să fie recunoscut şi pentru această organizare, sperăm impecabilă.

”Am avut noi, vâlcenii, norocul să fim de mai multe ori în centrul Europei. În aceste zile sunt mai multe demonstraţii de forţă în zonă, una fiind cea a cedaţilor implicaţi în această competiţie. Pentru noi este o bucurie, este de asemenea o mândrie să fim gazdele acestui european. Se apropie zilele Imnului Naţional, iar domnul primar a pregătit un program deosebit. Sper să vă simţiţi bine în judeţul Vâlcea şi cel mai bun să câştige. Pumni de oţel!”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Eugen Neaţă, deputat: ”Sunt aici la propunerea colegului meu Vasile Cîtea, care a avut ideea de a discuta cu oficialităţile locale organizarea acestei competiţii la Râmnicu Vâlcea. Putem arăta astfel Europei că avem capacitatea de organiza o competiţie de asemenea anvergură şi că putem fi o gazdă minunată. Le mulţumesc sportivilor şi le doresc succes!”.

După conferinţa de presă şi ceremonia de deschidere a urmat prima gală a Campionatului European. Între cei 26 de boxeri care au urcat marţi seara în ring, în cadrul celor 13 meciuri programate, s-a aflat şi românul Florin Samuel Cimpoeşu (65 kg). Sportivul legitimat la Universitatea Cluj nu a putut depăşi tracul debutului şi a pierdut la puncte în faţa irlandezului Aaron McElligot.

Programul competiţiei în zilele următoare: 19-21 iulie – preliminarii (ora 16:00), 22 iulie – sferturi de finală (15:00 şi 18:30), 23 iulie – zi de pauză, 24 iulie – semifinale (15:00 şi 18:30), 25 iulie – finale (ora 15:00).

Componenţa echipei României

Categoria 38,5 kg: Raul Pop (CSS Rm. Vâlcea)
Categoria 40 kg: Patrik Bocsi (Olimpia Căvaş)
Categoria 41,5 kg: Alexandru Boboc (Nicolina Iaşi)
Categoria 43 kg: Eusebiu Tîrzoman (Gladiatorul Iaşi)
Categoria 44,5 kg: Marco Manea (CSS Călăraşi)
Categoria 46 kg: Alexandru Ungureanu (CSM Piteşti)
Categoria 48 kg: Adrian Preda (CSM Piteşti)
Categoria 50 kg: Gabriel Baţiu (CSM Dunărea Galaţi)
Categoria 52 kg: Alin Crişan (Voinţa Cluj)
Categoria 54 kg: Samuel Roman (CSS Sighet)
Categoria 56 kg: Andrei Musteţ (Pandurii Tg. Jiu)
Categoria 59 kg: Sebastian Trandafir (CSM Buzău)
Categoria 62 kg: Cătălin Vicenţiu (CS Olimpia)
Categoria 65 kg: Florin Cimpoieşu (Univ. Cluj)
Categoria 68 kg: Alexandru Năstruţ (Banat Timişoara)
Categoria 76 kg: Daniel Dumitru (CSM Craiova)
Categoria 80 kg: Ştefan Panaitescu (CSM Ploieşti)
Categoria 90 kg: Dragoş Guzgă (Scorpions Iaşi)
Categoria 105 kg: Albert Potoceanu (SCM Bacău)

Colectivul tehnic este alcătuit din: Robert Băeatu, Titi Tudor, Marius Băluţă, Marcel Sîrba.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...