La Ţară

Sărbatoarea Dăeştiului a ajuns la ediţia a cincea

De vineri până duminică, pe scena din Valea Albă vor urca numeroşi artişti îndrăgiţi, fetele de la Bamby urmând a închide suita de recitaluri muzicale

La doi paşi, spre nord-est de Râmnic, vâlcenii se pregătesc de petrecere, în perioada 21 – 23 iulie fiind programată cea de-a V-a ediţie a “Sărbătorii Dăeştiului”. Evenimentul a fost iniţiat de primarul George Popolan în anul 2012, fostul edil înlocuit de curând de Ciprian Olaru gândind că momentul potrivit pentru o zi a localităţii trebuie să fie legat de marea sărbătoare creştină a Sfântul Ilie pentru că tot în aceeaşi perioadă este datată, potrivit istoricilor, şi prima atestare documentară a localităţii (iulie 1416).

Locul de desfăşurare a manifestărilor cultural-artistice ales de organizatori este terenul din Valea Albă. Programul este şi anul acesta unul bogat, divers, pentru toate gusturile. Vineri seară (21 iulie), începând cu ora 19.30, dăeştenii sunt chemaţi să asiste la reprezentaţiile susţinute de Ionela Petria, formaţia Ştefan Săvoiu şi Ana Maria Iorga. Sâmbătă, pe scenă vor urca, de la ora 17.00, Maestrul Vitomireanu, Elena Ghiţulete, Mariana Ionescu Căpitănescu, Formaţia Triton, Luminiţa Ţicleanu, iar de la ora 22.00, Oana şi Alex. Duminică, după o scurtă slujbă religioasă, la ora 13.30 are loc Festivitatea de premiere şi acordare de diplome pentru copiii premianţi la învăţătură şi cuplurile longevive, urmate de un concert al trupei etno Datina. Apoi, până la ora 21.00. pe scenă vor urca mulţi artişti îndrăgiţi, dintre care amintim Rapsodia vâlceană, Ionela Petria, Alexandra Dicu sau Mariana Militaru. De la ora 21.00, Ane Mary va pregăti, timp de 45 de minute, audienţa pentru recitalul trupei Bamby, care va începe de la ora 22.30.
Organizatorii precizează că Primăria comunei Dăeşti asigură transportul gratuit locuitorilor satelor Sînbotin şi Fedeleşoiu care nu dispun de un mijloc propriu cu care să se deplaseze la locul manifestărilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...