Administraţie

A fost eliberat certificatul de urbanism pentru primul tronson al drumului expres Craiova-Piteşti

Consiliul Judeţean Dolj a eliberat, la solicitarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), certificatul de urbanism pentru proiectarea şi construirea primului tronson al drumului expres Craiova – Piteşti, documentul fiind semnat recent de către preşedintele instituţiei, Ion Prioteasa.

„Îmi face o deosebită plăcere să anunţ că, zilele trecute, am semnat certificatul de urbanism eliberat Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care va obţine, pe baza lui, avizele necesare construirii drumului expres Craiova – Piteşti, pe porţiunea care traversează Doljul. În judeţul nostru, vorbim despre un tronson cu lungimea de aproape 18 kilometri, care va începe din centura de nord a municipiului Craiova, continuând pe teritoriile administrative ale comunelor Gherceşti, Pieleşti şi Robăneşti, până la limita cu judeţul Olt", a spus Ion Prioteasa.

De altfel, în ceea ce priveşte infrastructura de transport, viitorul drum expres Craiova – Piteşti va constitui, împreună cu aeroportul internaţional, obiectiv aflat sub autoritatea CJ Dolj, unul dintre pilonii pe care se va baza dezvoltarea economică a Olteniei. Investitorii capabili să creeze locuri de muncă stabile au nevoie de mijloace rapide prin care să-şi aducă aici specialiştii, au nevoie de mijloace eficiente prin care să poată transporta de aici producţia către pieţele de desfacere, iar noua şosea va asigura completarea coridorului rutier care leagă Craiova, prin Piteşti şi Bucureşti, de cel mai mare port al României, cel de la Constanţa.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...