Ultima Oră

Militarii NATO trecură Oltul la Vâlcea

În drum spre misiunea de noapte, miile de soldaţi şi sutele de echipamente au paralizat traficul pe Bulevardul Dem Rădulescu

Aproximativ 500 de militari români din Brigada Multinaţională Sud-Est şi din Brigada 10 Geniu “Dunărea de Jos”, 1.000 de americani din Regimentul 2 Cavalerie şi circa 440 de polonezi, germani, olandezi, macedoneni, sloveni, lituanieni şi britanici au trecut Oltul, la Râureni, pe timpul nopţii, pe podurile mobile amenajate de camarazii lor şi au simulat acţiuni de luptă complexe.

Aproximativ 2.000 de militari NATO şi peste 740 de mijloace tehnice au paralizat, mai bine de cinci ore, intrarea în municipiul Râmnicu Vâlcea pe bulevardul Dem Rădulescu. În noaptea de duminică spre luni, aceştia au trecut Oltul. Acţiunea face parte din exerciţiului multinaţional SABER GUARDIAN-17. La această acţiune au participat aproximativ 500 de militari români din Brigada Multinaţională Sud-Est şi din Brigada 10 Geniu “Dunărea de Jos”, 1.000 de americani din Regimentul 2 Cavalerie şi circa 440 de polonezi, germani, olandezi, macedoneni, sloveni, lituanieni şi britanici.

Au fost folosite 740 de mijloace tehnice, conform raportărilor organizatorilor. Militarii au executat acţiuni de luptă complexe şi trecerea peste un curs de apă pe timpul nopţii. “Acest exerciţiu este planificat în scopul promovării securităţii şi stabilităţii în zona Mării Negre, precum şi întărirea parteneriatului între forţele terestre ale SUA în Europa, România şi Bulgaria”, a declarat maior Florentin Duman din cadrul Forţelor Trestre Române.

Înainte ca exerciţiul să înceapă, timp de o oră, taburile au fost expuse în Vâlcea, unde au stârnit din nou curiozitatea vâlcenilor. În timpul antrenamentelor s-a folosit muniţie de exerciţiu pentru marcarea unor evenimente de luptă, dar locuitorii din zonă nu au fost niciun moment în pericol. Exerciţiul militar se va repeta miercuri seară (19 iulie).

SG17 este cel mai mare exerciţiu desfăşurat în regiunea noastră, în perioada 11-20 iulie, la el participând 25.000 de militari din 22 de ţări aliate şi partenere. Exerciţiul este condus de USAREUR şi se desfăşoară pe teritoriile naţionale ale Bulgariei, României şi Ungariei.















 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...