Politică

Buican şi Bulacu, în ofensivă concertată: PSD îi pedepseşte pe românii care muncesc

Parlamentarii PNL Vâlcea susţin, pentru prima dată de la alegerile din toamna lui 2016, un demers politic comun, vizate fiind măsurile iniţiate de social-democraţi în domeniul impozitării

Ambii parlamentari ai PNL Vâlcea, senatorul Romulus Bulacu şi deputatul Cristian Buican, cel din urmă deţinând şi calitatea de preşedinte al filialei, au declanşat un atac la baionetă împotriva PSD. Liderii liberalilor vâlceni acuză măsurile pe care principala forţă politică din coaliţia aflată la guvernare le aplică deja, ori se pregăteşte să le aplice, dar nu înainte de a le strecura în dezbaterea publică.

PSD pregăteşte o nouă lovitură pentru antreprenori, susţine deputatul Cristian Buican prin intermediul unui comunicat remis presei zilele trecute: obligaţia de a plăti contribuţiile de CAS şi CASS la nivelul salariului minim şi pentru angajaţii cu normă parţială de muncă. “Această nouă măsură este anunţată atât oficial, prin prevederea clară din programul de guvernare conform căreia «Începând cu 1 august 2017, vom pune în aplicare(…) asigurarea plăţii de către angajator a contribuţiei pentru pensii şi sănătate la nivelul salariului minim pentru toţi salariaţii, inclusiv pentru cei cu timp parţial de lucru şi cei cu plata în acord,(…)», cât şi neoficial, prin articole în presă date «pe surse guvernamentale». Această nouă trăsnaie a reprezentanţilor PSD reprezintă o nouă dovadă a faptului că foamea de încasări bugetare este stringentă şi o nouă măsură care are ca scop pedepsirea celor care muncesc, şi care în prezent au două-trei job-uri”, se arată în comunicat. Preşedintele PNL Vâlcea îi somează pe reprezentanţii PSD să se oprească cu aceste măsuri fiscal-economice şi îi atenţionează pe guvernanţi că majorarea plăţii contribuţiilor de CAS şi CASS la nivelul salariului minim, pentru cei cu normă parţială de muncă, descurajează firmele mici şi mijlocii, cărora le-ar creşte costurile cu minim 250 de lei pentru fiecare angajat încadrat cu jumătate de normă şi îi pedepseşte pe angajaţii care au 2-3 job-uri. “Vedem în fiecare zi un atac sistematic al guvernanţilor PSD la mediul de afaceri. În campanie promiteau în stânga şi în dreapta, la toate categoriile sociale, majorări de venituri şi scăderi de taxe. Acum, dau din colţ în colţ, când văd că bugetul de stat nu e un sac fără fund. Majorarea contribuţiile de CAS şi CASS la nivelul salariului minim şi pentru angajaţii cu normă parţială de muncă reprezintă o nouă măsură pregătită de cei de la PSD care va creşte povara pe antreprenori, contrar promisiunilor făcute. Gândiţi-vă la următorul exemplu: o firmă mică, cu trei angajaţi încadraţi cu jumătate de normă, va plăti lunar 750 de lei în plus la contribuţiile de CAS şi CASS. Adică exact suma cu care era plătit un astfel de angajat cu jumătate de normă. În România, sunt aproximativ 700.000 de contracte de muncă cu normă parţială. Dacă doar un contract din şapte va înceta, avem 100.000 de cetăţeni care fie rămân şomeri, fie îşi diminuează veniturile. Chiar dacă este o realitate faptul că există şi abuzuri ale unor angajatori, care au angajaţi cu jumătate de normă, dar care muncesc 8 ore/zi, nu trebuie să sufere firmele corecte. Pentru cei care încalcă legea, şi fac astfel de abuzuri există organe de control. Este aberant să modifici cadrul legal peste noapte şi să pedepseşti majoritatea firmelor doar pentru că o minoritate nu respectă legea” mai susţine deputatul Cristian Buican.

Bulacu: PSD ticluieşte o fraudă morală împotriva românilor activi şi productivi

Senatorul PNL Romulus Bulacu susţine că, prin măsurile economice şi fiscale anunţate de PSD, acesta ar fi total dezinteresat de riscul intrării României într-o gravă criză. “Toate aceste măsuri sunt îndreptate împotriva oamenilor activi şi productivi din societate, cu scopul vădit de a-i penaliza pe cei care muncesc. PSD vrea să sancţioneze tot ce funcţionează în economie pentru a-şi acoperi promisiunile fantasmagorice. Printr-o serie de măsuri, neasumate în campania electorală, PSD nu mai lasă nicio gură de oxigen mediului de afaceri.
Impactul negativ major generat de impozitul pe cifra de afaceri este completat de creşterea artificială a salariului minim în anul 2018. Aceasta este bomboana pe coliva mediului de afaceri. Costurile cu salariile mărite nu pot fi suportate de firmele mici şi mijlocii, care vor apela la măsuri disperate pentru a-şi continua activitatea, mai ales acele societăţi în care administratorii au girate către bănci bunurile personale şi pentru care închiderea activităţii înseamnă şi un faliment personal. Aceasta va duce şi la dispariţia a zeci de mii, poate sute de mii de locuri de muncă. Impozitul pe cifra de afaceri va creşte numărul şomerilor şi alungă investiţiile străine şi chiar capitalul românesc care vor căuta mutarea sediului social în altă ţară”, explică parlamentarul vâlcean.
Romulus Bulacu susţine că PSD a gândit şi măsuri de taxare suplimentară a persoanelor fizice cu un câştig peste medie. “Aşa a apărut impozitul pe venitul global pentru persoane fizice şi taxa de solidaritate, care descurajează pe toţi cei care vor să facă performanţă, dar care încurajează birocraţia şi evaziunea fiscală. Introducerea taxei de solidaritate este precendentul care duce la introducerea cotei progresive, respectiv penalizarea celor care câştigă mai mult. Este o taxă politică, o răzbunare a PSD împotriva oamenilor productivi, a clasei mijlocii, greu de manipulat din punct de vedere politic. PSD ticluieşte o fraudă morală împotriva oamenilor activi şi productivi din societate cu scopul de a-i pedepsi, şi asta pentru că mai e puţin şi vine toamna, fără parale la bugetul de stat. Blocarea angajărilor în aparatul central este din păcate doar începutul unui colaps. Pentru PSD a început momentul socotelilor şi al răfuielilor”, mai arată senatorul vâlcean.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...