Actualitate

Plaja primăriei din Cetate, pericol pentru turişti

Plaja de la ţară, pericol pentru turişti. Primăria din comuna doljeană Cetate a amenajat o plajă, lângă portul de la Dunăre, cu şezlonguri, baldachin, umbrele din stuf, dar a declarat-o plajă neamenajată pentru ca nu are fonduri pentru a angaja un salvamar. Şi asta a simţit-o pe pielea lui un tânăr care era azi la un pas să moară înecat.

Dacă ajungi la plaja de la Cetate, nu reuşeşti să faci diferenţa între aceasta şi una de pe litoral. Şi aici găseşti, şezlonguri, baldachine, umbrele din stuf, apă caldă din Dunăre şi distracţie maximă. Numai că edilul din comună nu a vrut să o declare ca şi plajă amenajată pentru că ar fi necesitat foarte mulţi angajaţi, şi costuri pe măsură. Numai că lipsa unui salvamar pune viaţa turiştilor în pericol.

Azi, un tânăr era să îşi piardă viaţa. "Există risc pentru că vin mulţi care nu sunt din zonă şi nu cunosc probleme apei din rău. Credeţi că ar trebui să fie un salvamar? Azi sunt mulţi, dar de obicei vin puţini şi nu se justifică", spune un turist.

Chiar edilul recunoaşte că plaja a fost declarată neamenajată pentru că nu sunt fonduri pentru a respecta condiţiile pentru ca aceata să fie în regulă şi a face angajări. "Cât de cât e amenajată, dar eu am pus indicator de plajă neamenajată că ferească dumnezeul", spune Mircea Duţă, primarul din Cetate.

La fiecare sfărşit de săpătămână vin aici aproximativ 1.000 de turişti.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...