Special

60 de ciclişti români şi bulgari fac un tur în cele două ţări pe biciclete electrice

Un grup de 60 biciclişti români şi bulgari fac un tur promoţional, pe biciclete electrice, derulat pe ruta Calafat - Vidin - Craiova şi se vor întoarce din nou la Vidin. Iniţiativa face parte din proiectul „Reţeaua de biciclete electrice”, finanţat prin Programul INTERREG V A România - Bulgaria.

Bicicliştii au ajuns astăzi în Craiova, unde au poposit timp de o jumătate de oră, după care au traversat oraşul pe bicicletele electrice. Atât românii, cât şi bulgarii încurajează mersul pe bicicletă. "Mi se pare un lucru foarte interesant mai ales pt cei de vârsta a doua, să nu zic a treia, fiindcă este pentru sănătate foarte bine binevenită această mişcare pe bicicletă", spune unul dintre participanţi.

Obiectivul proiectului este de a crea o reţea de biciclete electrice în întreaga zonă transfrontalieră în România şi Bulgaria. "Este un proiect finanţat de UE în cadrul unui program de cooperare transfrontalieră România- Bulgaria, evenimentul din această săptămână 10-14 iulie este un eveniment prilejuit de un tur transfrontalier de cinci zile, două zile jumate în România, 2 zile jumate în Bulgaria", a declarat Silviu Bratu, organizator.

Traseul bicicliştilor se va încheia mâine când vor ajunge la Vidin.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...