Reportaj

Porţi deschise şi nu prea la baza militară de la Mihăeşti

Incidente la baza militară provizorie a militarilor NATO, cazaţi pe izlazul comunal din Mihăeşti – judeţul Vâlcea.

Miercuri seara urma să se organizeze ziua porţilor deschise, unde localnicii şi curioşii să vină să vadă baza, armamentul din dotare, dar şi tehnica militară. Numai că, un tab s-a răsturnat chiar în faţa bazei militara şi nu s-a mai putut intra în baza militarilor NATO. Chiar şi aşa localnicii, dar şi sute de oameni din Vâlcea au venit măcar pentru câteva minute să vadă camioanele şi taburile militarilor.

Niculaie Manciu are 73 de ani şi locuieşte chiar peste stradă de baza militară improvizată de la Mihăeşti. Miercuri, mai că nici nu a mai vrut să ducă vaca la câmp să nu întârzie la momentul în care porţile bazei se vor deschide. A văzut numai la televor aşa arme şi dotare şi a vrut să le vadă persoanal. A luat vaca mai devreme de la câmp, a muls-o, a dat mâncare la purcei şi a fugit la marea deschidere. „Păi să vedem şi noi că una e să vezi la televizor şi una e să vezi chiar cu ochii tăi. V-aţi cam grăbit, aţi dus şi vaca. Mă rugai eu de viceprimar, îi zicei hai mă Costică să le luăm iute”, spune bătrânul.

Numai că dezamăgirea a fost mare pentru toţi cei care au venit aici pentru că porţile bazei nu au mai fost deschise pentru că s-a răsturnat un tab chiar la intrare din cauza nămolului. Chiar şi aşa oamenii au venit să vadă măcar câteva camione. „Au fost câteva întârzieri, un mic incident, un vehicul nu s-a încadrat aşa cum trebuie şi a ieşit un pic de pe stradă, de asta s-a şi întârziat, deocamdată are prioritate exerciţiul în sine”, spune Sabin Popa, secretarul primăriei.

Exerciţiul multimanţional la care participă 2500 de militari NATO începe pe 16 iulie şi se va termina în data de 20 iulie. La sfârşitul lunii, militarii vor părăsi izlazul comuna din Mihaeşti, potrivit înţelegerii pe care o au cu autorităţile locale.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...