Eveniment

Profesori universitari acuzaţi de corupţie

Mai multe cadre didactice sunt cercetate pentru fapte de corupţie

UPDATE În prezent sunt în derulare percheziţiile dispuse, fiind vizaţi doi profesori universitari, cinci salariaţi din cadrul unei instituţii de învăţământ superior din Bucureşti, respectiv Universitatea Bioterra care, în cursul zilei de astăzi, 27.09.2012, vor fi conduşi la sediul Parchetului, urmând ca procurorii să decidă asupra măsurilor procesuale ce se vor impune în cauză.

În această dimineaţă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, cu sprijinul organelor de poliţie, au fost efectuate un număr de 22 percheziţii domiciliare, respectiv 1 pe raza judeţului Olt, 1 pe raza judeţului Ilfov, 1 pe raza judeţului Vâlcea şi celelalte în municipiului Bucureşti.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuitii: Dulugeac Florin Adrian, şef de lucrări în cadrul Universităţii Bioterra Bucureşti – Facultatea de Control şi Expertiză a Produselor Alimentare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosire în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi instigare la fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale şi Harcan Laura, şef de lucrări în cadrul Universităţii Bioterra - Facultatea de Drept pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual.

Până la acest moment, s-a reţinut faptul că, în perioada iunie- iulie 2012, învinuitul Florin Adrian Duluceac a furnizat informaţii care nu sunt destinate publicităţii mai multor persoane ce au susţinut examenul de licenţă la Universitatea Bioterra Bucureşti. De asemenea, acesta, cu ajutorul mai multor funcţionari din cadrul universităţii, a modificat notele obţinute la susţinerea lucrării de licenţă sau la alte examene semestriale sau anuale, ori a procedat la notarea unor studenţi fără ca aceştia să susţină respectivele examene. Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii juridice.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

28.09.2012 - 15:33studentu:un ziar de cacat!

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...