Inedit

Soldaţi americani doborâţi de caniculă tocmai la Vâlcea

Trei militari au ajuns marţi seară la Secţia de urgenţe a SJU, unde au stat disciplinat la rând, intrând chiar în vorbă cu pacienţii şi medicii din sala de aşteptare

Viaţă grea pentru soldaţii NATO campaţi la Vâlcea pentru exerciţiul multinaţional Saber Guardian 17 găzduit de România. Din această perspectivă, izlazul comunei Mihăeşti, vecină cu Râmnicul, se dovedeşte un adevărat şi neaşteptat hotspot pentru trupele experimentate în teatre de operaţiuni militare din diverse locuri de pe Glob.

După ce s-au văzut nevoiţi să se împrietenească chiar şi cu turmele de mioare băştinaşe, marţi, 11 iulie, câţiva dintre ei au fost doborâţi de caniculă. Sursele noastre, aflate întâmplător la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, ne-au relatat cum au fost aduşi seara, cu vehicule militare însoţite de echipaje de poliţie şi jandarmerie, pentru tratamentul specific efectelor caniculei severe. Chiar şi aşa, soldaţii americani nu şi-au pierdut simţul umorului, aşteptând calmi şi disciplinaţi la rând şi intrând chiar în vorbă cu pacienţii (năduşiţi zdravăn şi ei) care s-au trezit cu neaşteptaţii oaspeţi tocmai la spital.

Trei soldaţi au prezentat simptome care au determinat personalul medical militar să-i trimită pentru un consult amănunţit la SJU Vâlcea, informaţia fiind confirmată şi de doctorul Dan Ponoran, managerul Spitalului Judeţean. “Da, este vorba despre trei soldaţi, primul a ajuns în jurul orei 16.00, iar ceilalţi doi mai pe seară (după ora 20.00 – n.r.), unul cu o hipoglicemie şi toţi deshidrataţi”, ne-a declarat medicul vâlcean. Seara târziu, unul dintre soldaţi a fost trimis la Bucureşti, iar ceilalţi doi la Sibiu, pentru investigaţii suplimentare. În fotografie este unul dintre soldaţii cu simptome mai puţin alarmante, care a fost trimis la Sibiu. S-a solcitat şi intervenţia elicoperului SMURD, pentru cazul trimis la Bucureşti.

Una peste alta, situaţia scoate în evidenţă totuşi că instituţiile locale sunt pregătite pentru a asigura securitatea din toate punctele de vedere personalului militar angajat în exerciţiile de antrenament ce au loc – principalele pe timp de noapte, când temperaturile sunt ceva mai prietenoase - în perioada 16-20 iulie, la Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...