Actualitate

Ministrul Apărării, în vizită la Craiova

Ministrul apărării naţionale, Adrian Ţuţuianu, însoţit de Mircea Duşa, Secretarul de Stat şi şef al Departamentului pentru Politica de Apărare şi Planificare şi generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General, au efectuat o vizită de informare la sediul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est (MN BDE-SE).

Generalul de brigadă Daniel Petrescu, comandantul MN BDE-SE, a prezentat o sinteză a activităţilor desfăşurate în procesul de transformare a Brigăzii 2 Infanterie “Rovine” în structură NATO, cu accent pe stadiul lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de instruire, cazare şi servire a mesei aferente cazărmilor brigăzii şi unităţilor subordonate.

MN BDE-SE, care a atins, la 24 aprilie 2017, capacitatea iniţială, funcţionează sub comanda Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est de la Bucureşti şi reprezintă elementul principal de realizare, pe componenta terestră, în regiunea de sud a flancului estic al Alianţei, a prezenţei aliate înaintate adaptate (Allied tailored Forward Presence – tFP).
Ministrul Ţuţuianu a vizitat şi cazarma Batalionului 26 Infanerie “Neagoe Basarab”, subordonat MN BDE-SE, unde s-a întâlnit şi cu militari din cadrul contingentului polonez care activează, începând cu săptămâna trecută, în compunerea batalionului craiovean.

Contingentul polonez, format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice, este dislocat timp de aproximativ şase luni în România, reprezentând contribuţia Poloniei la asigurarea prezenţei consolidate în Sud-Estul Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...