Administraţie

Comuna vâlceană Guşoeni profită din plin de proiectul gazoductului BRUA

Primăria tocmai a primit sponsorizări de la OMV Petrom şi Transgaz pentru construirea unei centrale fotovoltaice şi sprijin de la Distrigaz Sud pentru introducerea alimentării cu gaze

Săptămâna trecută au fost semnate documentele prin care societăţile OMV Petrom SA şi Transgaz SA acordă Primăriei Guşoeni sponsorizări în valoare totală de 149.000 lei pentru a demara proiectul de construire a unei centrale fotovoltaice. Potrivit spuselor primarului Nicolae Concioiu, instalaţia va fi amplasată lângă baza sportivă şi târgul săptămânal, panourile urmând a fi montate chiar pe copertinele meselor din târg.

“Transgaz ne-a sponsorizat cu 20.000 de lei, bani cu care vom acoperi partea de proiectare, iar Petrom cu 129.000 de lei. Valoarea totală a proiectului investiţional, pe care deja l-am aprobat şi în consiliul local, este de 580.000 de lei şi cuprinde două etape, construirea efectivă a centralei, ce va avea o capacitate instalată de 80KW şi racordarea la sistemul energetic naţional. Pentru aceasta, pe data de 28 iunie am solicitat avizul CEZ şi sperăm să-l obţinem în câteva zile. În principiu, cred că lucrările nu vor dura mai mult de un an, la anul, cam prin perioada aceasta, poate chiar de ziua comunei, sper să inaugurăm investiţia. Costurile ei se vor amortiza destul de repede, dacă ne gândim doar cât vom câştiga din certificatele verzi şi din alimentarea instituţiilor publice locale cu energie electrică la costuri minime”, ne-a declarat Nicolae Concioiu.
Primăria Guşoeni vrea să profite şi mai mult de proiectul multinaţional al gazoductului BRUA, o conductă care va duce (prin apropierea comunei vâlcene sau chiar pe teritoriul acesteia, în funcţie de soluţia finală de proiectare) gazele naturale exploatate de OMV Petrom – Exxon, de pe platoul continental românesc al Mării Negre, dar şi din zona Subcarpaţilor Getici, în Bulgaria, Ungaria şi Austria. Consiliul local a aprobat în şedinţa de luna trecută suma necesară proiectării pentru investiţia în introducerea alimentării cu gaze naturale în comună, suma necesară estimată fiind de 200.000 de lei, după ce studiul de fezabilitate a fost avizat şi de Distrigaz Sud.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...