Economic

NEPI îşi reconfirmă excelenţa portofoliului prin obţinerea celor mai ridicate grade de certificare în sustenabilitate

Proiectele de retail şi de birouri ale liderului pieţei locale de investiţii imobiliare au obţinut calificativele Excellent şi Very Good conform metodei de evaluare BREEAM

Anul acesta, NEPI, liderul investiţiilor şi dezvoltărilor imobiliare de retail din România şi cel mai dinamic investitor imobiliar din Europa Centrală şi de Est, aplică certificările BREEAM la nivelul întregului său portofoliu de centre comerciale şi spaţii de birouri deţinute pe piaţa locală. Toate proiectele care au fost evaluate până acum au obţinut rezultate foarte bune, confirmând preocuparea companiei pentru respectarea celor mai stricte criterii de sustenabilitate. Acestea urmează să fie aplicate şi în cadrul proiectelor deţinute de NEPI în Serbia, Croaţia, Cehia, Slovacia şi Bulgaria. Compania care asistă NEPI în vederea certificării este BuildGreen.

Shopping City Timişoara este primul proiect NEPI care a primit, în 2016, calificativul „Excellent” conform standardului BREEAM In-Use, cel mai ridicat nivel de certificare pentru clădiri existente obţinut până acum în România. Atestarea centrului comercial face parte dintr-un lung şir de certificări pe care grupul New Europe Property Investment (NEPI) le-a derulat în paralel începând de anul trecut şi până în prezent. Evaluarea BREEAM a fost realizată de BuildGreen, companie de consultanţă în designul, dezvoltarea şi certificarea verde a clădirilor, care va continua procesul şi în celelalte ţări din Europa Centrală şi de Est, unde NEPI are operaţiuni (Serbia, Croaţia, Cehia, Slovacia şi Bulgaria).

În ianuarie anul acesta, procesul de evaluare a continuat cu Promenada şi Mega Mall, care au obţinut nivelul de certificare „Excellent”. De asemenea, în prima parte a acestui an, proiectele de retail Aurora Mall Buzău, City Park Constanţa, Deva Shopping City, Piteşti Retail Park, Ploieşti Shopping City, Severin Shopping City, Sibiu Shopping City au obţinut calificativul „Very Good”.

Din portofoliul office al companiei, Floreasca Business Park şi Lakeview au obţinut acelaşi calificativ, „Excellent”, alături de clădirile de birouri The Office din Cluj-Napoca, certificate BREEAM în 2016. Certificarea „Very Good” au obţinut-o anul acesta clădirile de birouri Timişoara City Business Centre One (clădirile A si B), Timişoara Office Building (clădirea C), Modatim Business Facility (clădirea D).

Metoda de evaluare BREEAM analizează clădirile cu impact redus asupra mediului, luând în considerare un set complex de criterii, de la eficienţa energetică a proprietăţii (consumul redus de apă şi curent electric), la calitatea mediului ambiant, sustenabilitatea materialelor folosite, soluţiile de tratare a deşeurilor, gradul redus de poluare, soluţiile de transport, ecologia zonei şi administrarea proprietăţilor conform principiilor de dezvoltare sustenabilă. Odată cu actualizarea schemei de certificare, în martie 2016, regulile de dezvoltare sustenabilă şi criteriile de evaluare impuse de metodologia BREEAM au devenit şi mai stricte.

„Certificările BREEAM reprezintă o validare a iniţiativelor de sustenabilitate pe care le-am adoptat în dezvoltarea portofoliului nostru. Acesta este doar începutul unui demers complex, de lungă durată, ce vizează integrarea de soluţii de sustenabilitate avansate în vederea minimizării impactului asupra mediului şi eficientizării operaţiunilor din cadrul proiectelor noastre.”, a declarat Sebastian Mahu, Asset Manager NEPI.

„Suntem mândri să contribuim la certificarea sustenabilă a portofoliului NEPI, primul demers de o asemenea anvergură din Europa Centrală şi de Est, în urma căruia cea mai dinamică companie de investiţii imobiliare din regiune va certifica peste 30 proprietăţi în 6 ţări. Încă de la începutul acestui proiect, ne-am concentrat pe implementarea tuturor măsurilor relevante pentru atingerea unui nivel superior de sustenabilitate, ceea ce se va traduce, în timp, prin costuri de întreţinere mai scăzute şi economii anuale semnificative pentru ocupanţii clădirilor, dar şi printr-o calitate mai bună a mediului ambiant. Prin rezultatele superioare obţinute, primele proiecte certificate stabilesc un standard în fiecare din pieţele pe care activează şi vor conduce la o abordare mai riguroasă a dezvoltării imobiliare în toată regiunea.”, precizează Răzvan Nica, Managing Director BuildGreen.

Decizia de a opta pentru această metodologie de certificare confirmă abordarea riguroasă a grupului NEPI în ceea ce priveşte dezvoltarea sustenabilă, nu doar din punctul de vedere al inovaţiei şi al sustenabilităţii, dar şi al impactului pozitiv asupra comunităţii locale.

Despre New Europe Property Investment plc (NEPI)

NEPI este un grup de investiţii şi dezvoltare listat la Busa de Valori din Johannesburg (JSE) şi la Bursa de Valori din Bucureşti (BVB). Grupul a fost înfiinţat în anul 2007 pentru a achiziţiona, a dezvolta şi a gestiona cele mai importante proprietăţi pe zona de retail din ţările emergente ale Uniunii Europene, cu potenţial de creştere pe termen lung. De-a lungul timpului, Grupul NEPI şi-a consolidat un portofoliu solid de proprietăţi şi a dezvoltat, în mod constant, proiecte numeroase în România, Serbia, Slovacia, Croaţia, Cehia şi Bulgaria. Strategia de dezvoltare se concentrează pe expansiunea în segmentul de retail şi pe alte pieţe. În plus, Grupul investeşte şi în dezvoltarea clădirilor de birouri clasa A în marile oraşe din România, unde există cerere din partea companiilor multinaţionale.

Din portofoliul NEPI fac parte Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, Shopping City Timişoara, City Park Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva şi alte centre comerciale în întreaga ţară, dar şi în Serbia, Slovacia, Croaţia, Cehia şi Bulgaria. NEPI deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView, Aviatorilor 8 în Bucureşti, City Business Centre în Timişoara şi The Office în Cluj.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...