Politică

Senatorul liberal Bulacu, intervenţie de succes pentru corectarea unor inconveniente salariale din sistemul medical

Ministerul Sănătăţii i-a confirmat parlamentarului vâlcean că a demarat procedura de reglementare a neconcordanţelor privind salariile de bază stabilite pentru medici şefi şi asistenţi medicali

Cu toate că se află în opoziţie, senatorul PNL Romulus Bulacu a reuşit să convingă conducerea Ministerului Sănătăţii să modifice grila de salarizare a personalului medical în beneficiul unor categorii defavorizate din acest punct de vedere.

În urmă cu două luni, parlamentarul vâlcean i-a adresat o interpelare ministrului Sănătăţii prin care solicita un răspuns privind anomalii identificate în grila de salarizare. Prin demersul parlamentar, senatorul liberal semnala două situaţii punctuale legate de stabilirea salariilor de bază pentru o parte din personalul de specialitate medico-sanitar conform Anexei nr.1, Capitolul 1 din Legea nr. 250/2016, şi anume:
• medicul şef, cu studii superioare, are un salariu de bază de 5.500 lei, în condiţiile în care medicul primar, aflat în subordine, având studii superioare, primeşte un salariu de baza de 5.616 lei;
• asistentul medical debutant, angajat iniţial pe un salariu de bază în cuantum de 2.628 lei, ulterior, pe măsură ce înaintează în vechime în muncă, i se reduce salariul, după cum urmează: gradaţia 1-1.750 lei, gradaţia 2-1.838 lei, gradaţia 3- 1.929 lei, gradaţia 4- 1.978 lei şi gradaţia 5- 2.027 lei.
Întrebarea adresată de senatorul Romulus Bulacu nu a rămas fără ecou, Ministerul Sănătăţii comunicând că a demarat procedura de corectare a inadvertenţelor semnalate. “(…) Vă comunicăm că Ministerul Sănătăţii a sesizat şi a iniţiat propuneri de reglementare a acestor neconcordanţe privind salariile de bază stabilite pentru categoriile de personal mai sus menţionate”, se arată în Răspunsul semnat de ministrul Florian Bodog.
“Sunt bucuros că am reuşit să determin o poziţie corectă a Ministerului în această situaţie şi mă preocup ca aceste demersuri să fie duse la bun sfârşit. În acelaşi timp le mulţumesc celor care mi-au sesizat aceste aspecte în cadrul audienţelor, asigurându-i de tot sprijinul meu în continuare”, a declarat senatorul vâlcean.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...