Inedit

104 concurenţi la startul Retromobil Fest 2017

Personalităţi marcante şi sportivi de performanţă. Ploaia a amplificat spectacolul de pe autodromul Academiei Titi Aur

În prima zi a Retromobil Fest 2017, pe lista de start s-au înscris 104 participanţi. Un record absolut pentru o cursă de regulariate în România.

Principalele noutăţi ale celei de-a doua ediţii a Retromobil Fest, au fost catergoriile „Dacia Classic” respectiv „Porsche Challenge”, unde au concurat în acelaşi timp modele istorice, dar şi de producţie recentă marca Porsche.

Gândit ca un festival, evenimentul găzduit de Academia Titi Aur între 8 şi 9 iulie are rolul de a oferi marelui public o viziune de anasamblu asupra nivelului la care a ajuns mişcarea retro în România. Evenimentul spectacol derulat pe parcursul a două zile, include concursuri de GRAND-PRIX pentru automobile şi motociclete, trial off-road pentru vehicule 4x4 istorice, precum şi expoziţie cu vânzare de vehicule clasice, piese, accesorii, servicii şi automobilia.

Punctul de atracţie al primei zile a Retromobil Fest a fost reprezentat de sesiunea de calificări. Printre concurenţi s-au numărat şi o serie de personalităţi, cele mai importante prezenţe fiind aceea dlui. Călin Popescu Tăriceanu, Preşedintele Senatului şi un mare iubitor de automobile istorice, care a concurat în categoria Porsche Challenge pe un model Porsche 911, respectiv invitatul din străitătate dl. Laszlo Tomcsanyi, Preşedintele Comisiei de Organizare a Evenimentelor din cadrul clubului maghiar al vehiculelor de epocă şi care a concurat la clasa „Experţi” pe un Ford Escort MK1.

Concurenţii au fost împărţiţi în opt categorii. Cel mai bine reprezentată a fost categoria „Classic” cu 33 de înscrişi. „Dacia Classic” o categorie introdusă de anul acesta şi în Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice (CRRVI) a avut la răndul său şapte concurenţi. De asemenea, la „Porsche Challenge”, categorie unde concurează în paralel automobile Porssche clasice dar şi actuale a numărat 16 concurenţi, printre cei prezenţi numărându-se şi Alexandru Piţigoi cu Porsche 911 GT3 RS.

Cele mai strînse dispute, dar şi cele mai spectaculoase dueluri au avut loc în clasele „Sport” (20 concurenţi) şi „Experţi” (10 concurenţi).

De asemenea, publicul s-a putut delecta şi cu evoluţia pe traseul de trial în off-road, a modelelor 4 x 4 istorice, precum şi cu clasele „moto” şi „Muscle Car” din competiţia de Grand Prix.

Porsche, prin Porsche Interauto oferă anul acesta trei premii PORSCHE ON TRACK ISTANBUL, pentru cei mai îndemânatici participanţi.

Conform regulamentului, concursul din cadrul curselor „Retromobil Grand Prix” este unul de regularitate în care scopul concurenţilor este de a reuşi să efectueze câte cinci tururi de pistă în acelaşi interval de timp şi cu o anumită viteză medie impusă. În funcţie de clasă şi categorie viteza medie creşte, ceea ce amplifică spectacolul şi intensitatea concursurilor.

Calificările au fost însă influenţate de o ploaie de vară care a udat pista din abundenţă, după ce vremea a fost în general caracterizată de temperaturi extrem de ridicate.

Retromobil Fest este roganizat de Retromobil Club România cu sprijinul PORSCHE INTERAUTO, BCR LEASING, GARANTI CREDITE DE CONSUM, UNIQA ASIGURARI, YATO, LASSA, TOP GLASS SERVICE, MOTUL, INEDIT GRUP, JUST CLASSICS MOTORSPORT şi MOTOR CLASIC MAGAZIN

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...