Special

Militarii polonezi vor fi dislocaţi şase luni la Craiova

Joi, 06 iulie a.c., a avut loc ceremonia prilejuită de transferul de autoritate a contingentului militar polonez din cadrul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” / Brigada Multinaţională Sud-Est.

Contingentul militar polonez, care va fi dislocat timp de aproximativ şase luni în România, contribuie la asigurarea prezenţei consolidate în Sud-Estul Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.

La eveniment au participat oficialităţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, reprezentanţi ai Comandamentului Operaţional al Forţelor Armate Poloneze şi ai administraţiei publice locale.

Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate de către România şi Polonia în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.

Militarii polonezi se vor instrui în comun cu militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, în cadrul prezenţei înaintate adaptate pe flancul de est al Alianţei (tailored Forward Presence).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...