Ultima Oră

Percheziţii în Strehaia: Grup infracţional acuzat de spălare de bani

În această dimineaţă, poliţiştii din Mehedinţi efectuează 4 percheziţii la persoane bănuite de înşelăciune şi spălare a banilor. Vor fi puse în aplicare 5 mandate de aducere.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, beneficiind de suportul operativ al Direcţiei Operaţiuni Speciale din I.G.P.R., efectuează 4 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune săvârşită prin mijloace frauduloase, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare a banilor, în oraşul Strehaia, judeţul Mehedinţi şi în municipiul Braşov.

Totodată, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Mehedinţi verifică punctele de lucru ale mai multor societăţi comerciale din judeţele Mehedinţi şi Sibiu, în vederea indisponibilizării mărfurilor provenite din înşelăciuni.

Din cercetări a reieşit că, începând cu 2016, şapte persoane şi-ar fi însuşit cantităţi importante de mărfuri, prin inducerea în eroare şi prejudicierea a 23 de agenţi economici, care ar fi acceptat livrarea cu plata la termen a carburanţilor auto şi a materialelor de construcţii, către mai multe societăţi. Aceste firme ar fi fost controlate prin interpuşi de către membrii grupului infracţional. Ulterior preluării mărfurilor, acestea ar fi fost supuse unui proces de transfer şi schimbare, în vederea ascunderii provenienţei ilicite.

Prejudiciul estimat cauzat este de peste 750.000 de lei.

5 persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate în cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...