Ultima Oră

Insistenţa deputatului vâlcean Eugen Neaţă a dat roade

Şedinţă de lucru a Comisiei parlamentare pentru muncă şi protecţie socială, la Râmnicu Vâlcea

Joi, 6 iunie, reprezentanţii Comisiei parlamentare pentru muncă şi protecţie socială onorează invitaţia deputatului vâlcean Eugen Neaţă (PSD) şi vor fi prezenţi, în premieră, la şedinţa de lucru anunţată în Râmnicu Vâlcea, la sediul Consiliului Judeţean, începând cu ora 11.00. Pe ordinea de zi sunt în discuţie patru puncte.

Majoritatea parlamentarilor care compun comisia menţionată, inclusiv reprezentanţi ai opoziţiei (USR) sau ai minorităţilor, au sosit în judeţ încă din seara zilei de miercuri, 5 iulie, urmând a părăsi Vâlcea vineri, 7 iulie. Evenimentul este generat de un amendament la legea pensionării, susţinut în cameră de parlamentarul vâlcean Eugen Neaţă, validat prin vot de forul legislativ amintit.

Potrivit legii actualizate în urma acestui demers, “persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă datorită extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice şi/sau de cocs metalurgic, precum şi a emisiilor de amoniac şi derivate, respectiv Râmnicu Vâlcea, Slatina, Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş şi Turnu Măgurele pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin.(4).”

Vom reveni cu amănunte.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...