Actualitate

Încep noile asfaltări de drumuri locale în Tomşani-Vâlcea

Proiectul în valoare totală de un milion de euro vizează modernizarea a zece artere de interes local, lucrările urmând a dura maxim doi ani

Joi, 29 iunie, Primăria comunei vâlcene Tomşani a predat constructorului amplasamentul pentru reabilitarea şi modernizarea a aproximativ şase kilometri de drumuri. Zece drumuri de interes local sunt cuprinse în proiectul cu finanţare europeană, prin măsura 7.2., în valoare de aproximativ un milion de euro. Deşi nu există, până în prezent, niocio informaţie oficială primită de administraţiile locale de la Ministerul Dezvoltării cu privire la data în care vor fi aprobate cererile de finanţare depuse pe PNDL2 (OG 28), primarul Dumitru Pearcu este optimist că va putea implementa în actualul mandat şi investiţiile vizate de acestea.

“Conform proiectului tehnic şi autorizaţiilor, lucrările vor dura doi ani de zile şi vor începe de săptămâna urmăntoare (de luni, 3 iulie – n.r.) dacă vremea o va permite, pentru că meteorologii ne anunţă că vor fi mai multe zile în care va ploua destul de tare. Cele zece drumuri de interes local, în lungime totală de aproximativ şase kilometri, pentru reabilitarea şi modernizarea cărora se va lucra sunt Foleşti-Oteşani, Mestecăniş-Măldăreşti, Drumul Văilor, Uliţa Balta Mare, Uliţa Cimitir din satul Tomşani, Uliţa Brutăriei, Măliniş, Lunca, Măcşoara Vale şi Ototoci. Pe PNDL2 noi am depus cinci proiecte, două care vizează construcţia de poduri, extinderea şi modernizarea iluminatului public din localitate şi alte două care vizează modernizarea unor drumuri. Nu avem niciun fel de informaţie oficială, până acum, despre momentul în care se va decide care cereri vor fi aprobate sau nu, dar până la anul nici nu ne facem foarte multe griji pentru că deja avem lucrări importante în derulare. Nu ştiu cum au procedat alţi colegi primari, dar noi am fost foarte echilibraţi şi am evitat să avem şi arierate”, ne-a declarat primarul comunei Tomşani, Dumitru Pearcu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...