Actualitate

Pagube minore la Stroeşti în urma precipitaţiilor abundente

Administraţia condusă de primarul Toma Ciolacu e mai îngrijorată de faptul că Ministerul Dezvoltării întârzie să aprobe cererile de finanţare pe PNDL2

Deşi pagubele înregistrate până acum nu sunt majore, aproape toate drumurile de interes local din comuna vâlceană Stroeşti au fost afectate de ploile abundente care cad de duminică seară (2 iulie). Primarul Toma Ciolacu spune că apele pluviale au spălat multe uliţe de macadam sau balast, pe mijlocul unora apărând natural mici şanţuri de scurgere, însă administraţia le va readuce rapid la parametri normali cu forţe proprii.

“Probleme ceva mai complicate am înregistrat la podul peste râul Cerna din satul Cireşu, punctul Măgură. În aval exista un zid de reţinere a aluviunilor deja deteriorat în proporţie de peste 50%. În acest moment a fost măturat aproape integral de apele râului. Am mai încercat să obţinem fonduri pe situaţii de urgenţă pentru reconstruirea lui, însă până acum nu am obţinut niciun răspuns de la Guvern”, ne-a declarat alesul din Stroeşti.

În ce priveşte soarta proiectelor pentru care s-au depus la Ministerul Dezvoltării cereri de finanţare prin PNDL2 (OG28), Toma Ciolacu susţine că administraţia pe care o conduce ia în calcul deja noi soluţii de finanţare pentru unele dintre ele. “Avem, spre exemplu, un drum foarte important, DC 131 Stroeşti – Obroceşti. El a fost asfaltat în urmă cu zeci de ani, dar a fost afectat foarte mult pe o porţiune mai lungă de un kilometru pe care nici nu se mai poate circula efectiv. În caz că întârzie foarte mult decizia la PNDL2, ne gândim să facem adresă la minister pentru a renunţa la cererea de finanţare şi să pornim proiectul din fondurile bugetului local”, a mai spus primarul comunei Stroeşti.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...