Administraţie

Proiectul de asfaltare a drumurilor forestiere rezolvă necesităţi importante în Perişani

Primăria comunei vâlcene derulează în prezent reparaţii de infrastructură rutieră locală doar cu fonduri alocate pentru situaţii de urgenţă

Guvernul a alocat comunei vâlcene Perişani 700.000 de lei din fondurile pentru situaţii de urgenţă pentru remedierea pagubelor provocate de inundaţii în 20014. Potrivit primarului Ion Sandu, administraţia locală lucrează în prezent la infrastructura rutieră doar în baza acestor fonduri pe drumurile afectate în urmă cu trei ani, în special în satul Mlăceni, deşi are depuse de anul acesta alte două proiecte la Guvern, cel mai recent prin PNDL 2 (OG 28), care vizează asfaltarea a trei uliţe din acest sat. “Aşteptăm cu mai mult optimism fondurile solicitate prin proiectul depus pe măsura 4.3, aprobat pentru finanţare, pentru asfaltarea unor drumuri forestiere. Din lungimea totală de şapte kilometri prevăzuţi în proiect, doi kilometri reprezintă un drum de importanţă majoră din satul Poiana, care asigură accesul către staţia de alimentare cu apă, ceilalţi cinci fiind pe drumul de legătură cu comuna vecină Berislăveşti”, a declarat primarul din Perişani.

DN 7D, drum de pământ ignorat obsesiv de autorităţile naţionale

În ce priveşte problematicul drum de pământ DN 7D, doar cu numele de “naţional”, Ion Sandu rămâne la părerea că singura soluţie pentru a urni autortăţile centrale e ca administraţia locală să acţioneze în instanţă Guvernul. “Drumul nu a fost prins în Masterplanul de transport al României, care vizează o perioadă totală de 20 de ani, deşi legea spune clar în ce parametri trebuie să se încadreze un drum naţional. Din totalul celor 31 de kilometri lungime, au fost asfaltaţi abia şase, în urmă cu deja mulţi ani şi după eforturi de convingere supraomeneşti. E clar pentru toată lumea că nu se doreşte modernizarea corespunzătoare a acestui drum, lucru care afectează grav atractivitatea localităţilor traversate de el, pe noi cu atât mai mult, cu cât ne dorim şi dezvoltarea turismului în zonă”, a explicat Ion Sandu.
În altă ordine de idei, Ion Sandu se mândreşte cu faptul că şi anul acesta satul Mlăceni va fi gazda unui camp naţional de cercetăşie, la a cincea ediţie, eveniment la care sunt aşteptaţi 400 de tineri din toate zonele României. “Şi în această vară, în lunile iulie şi august vom fi vizitaţi de aceste centre de cercetaşi la care se vor alătura şi tinerii noştri cercetaşi din localitate, ce fac parte din Centrul local de cercetaşi, singurul centru din judeţ din mediul rural”, a mai spus alesul din Perişani.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...