Administraţie

Primarul din Drăgoeşti, pesimist că PNDL2 va mai fi operaţional în 2017

Adminsitraţia comunei vâlcene încheie totuşi cu succes lucrările la infrastructura rutieră finanţate din bugetul local sau fonduri pentru situaţii de urgenţă

Gheorghe Melente, primarul comunei Drăgoeşti, consideră că anul curent nu este posibilă demararea lucrărilor prin proiectele care fac obiectul cererilor de finanţare depuse de administraţiile locale prin PNDL-2 (OG28). Alesul vâlcean se declară inspirat că a prevăzut bani în buget pentru continuarea unor lucrări curente pe raza localităţii, dar şi uşor nedumerit de decizia conducerii CJ Vâlcea de a începe cu modernizarea DJ 678 A Galicea – Nicolae Bălcescu - Drăgoeşti şi nu cu artera rutieră principală, DJ 678, care traversează de la un capăt la altul comuna pe care o păstoreşte.

“În toamna anului trecut am organizat licitaţiile pentru lucrările pentru care ni s-au alocat bani din fondurile pentru situaţii de urgenţă, cu cei aproximativ 500.000 de lei şi am executat lucrări de decolmatare, refacere terasament, pietruire, iar de curând montare de rigole şi amenajare de şanţuri betonate. Deşi au vizat proţiuni destul de lungi de drumuri, lucrările susţinute din finanţarea amintită sunt aproape de final. Suntem aproape de încheiere şi cu reabilitarea drumurilor de târla şi amenajarea şanţurilor de colectare a apelor pluviale pentru cea mai mare parte a acestora, în funcţie de cum au impus soluţiile tehnice. Speranţa mea e ca măcar la anul, prin vremea aceasta, să putem demara lucrări finanţate prin PNDL-2 de asfaltare a 12 kilometri de drumuri locale. Anul acesta nu cred că mai putem vorbi nici măcar despre demararea şi încheierea procedurilor de achiziţie, pentru că înainte de asta sunt necesare studiile şi proiectarea. Tocmai am semnat şi protocolul de colaborare, alături de primarii celorlate localităţilor beneficiare şi Consiliul Judeţean Vâlcea, pentru modernizarea DJ 678 A Galicea – Nicolae Bălcescu - Drăgoeşti. Trebuie să recunosc că am fost puţin surprins că acest tronson secundar a fost primul proiect depus la finanţare europeană şi nu cel care vizează arterea principală, DJ 678. Oricum, întregul drum, cu toate cele trei ramificaţii, este prins la finanţare şi, bănuiec, în câteva zile vom fi chemaţi să semnăm şi pentru DJ 678”, a explicat Gheorghe Melente.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...