Ultima Oră

Fosta primăriţă din Livezi - Vâlcea, găsită în incompatibilitate de ANI

Alexandrina Ivancu, fost primar al comunei Livezi, a mai fost declarată, în 2016, de către Agenţia Naţională de Integritate, şi în stare de conflict de interese administrativ şi penal

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul fostei primăriţe din comuna Livezi, judeţul Vâlcea.

Astfel, în perioada iunie 2012 – 30 iunie 2014, a deţinut simultan funcţia de primar şi pe cea de reprezentant al Primăriei în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale cu clasele I – VIII Tina, judeţul Vâlcea, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.
Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Incompatibilitate şi conflict de interese administrativ şi penal

În octombrie 2016, Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, precum şi existenţa conflictului de interese de natură penal în fostului primar al comunei Livezi, Alexandrina Ivancu, judeţul Vâlcea, pentru mandatul 2012 – 2016. În calitate de primar, Alexandrina Ivancu a semnat atât dispoziţia de suspendare de drept a propriului raport de serviciu ca funcţionar public, pe perioada exercitării mandatului de primar, cât şi dispoziţiile şi contractele individuale de muncă încheiate între Primăria comunei Livezi (angajator) şi fiica, ginerele şi sora persoanei evaluate. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 70 şi art. 76, alin. 1 din Legea nr. 161/2003 coroborat cu art. 75, lit. a din Legea nr. 393/2004. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bălceşti în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Alexandrina Ivancu a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...