Inedit

Protest inedit împotriva defrişărilor: A vopsit o pădure

Un artist plastic din Gorj a iniţiat un protest inedit împotriva defrişărilor. A vopsit sute de copaci dintr-o pădure aflata nu departe de şoseaua Transalpina.

Artistul a folosit două tone de vopsea specială, inofensivă pentru scoarţa copacilor. Artistul Mihai Topescu si mai multi voluntari au vopsit copacii, dupa ce au obtinut acordul proprietarilor. "Acest manifest artistic este mult mai puternic decat manifestul violent de pe stradă, cu lozinci. Eu aici am adus oamenii, culoarea, frumosul. Am adus oameni aici, am adus culoare, iar oamenii înţeleg că avem nevoie de natură şi că nu trebuie să o distrugem. Vor fi cârcotaşi care vor spune că puteam face altceva cu vopseaua sau dacă vor muri copacii. Da, se putea face şi altceva cu vopseaua. Eu am venit cu această manifestare artistică în care s-au implicat şi colegi de-ai mei din ţară şi străinătate şi am creat acest colţ de rai. Fiecare descoperă aici natura. Indiferent de unghiul în care priveşti descoperi altceva, alte tablouri. Sunt vreo 600 de copaci şi în funcţie de cum te mişti descoperi altceva", a spus artistul. Proiectul urmează să fie continuat anul viitor, când alte sute de copaci ar putea fi, de asemenea, decoraţi, în speranta ca nu vor cadea prada hotilor de lemne.

Gorjul este unul dintre judeţele cu cele mai multe anchete privind defrişările ilegale. Anual, dispar 8,8 milioane de metri cubi de lemn.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...