Special

Poliţiştii doljeni, detaşaţi pe litoral

Începând cu 1 iulie a.c., 164 de poliţişti detaşaţi din teritoriu vor acţiona suplimentar faţă de dispozitivul curent, în zona staţiunilor de la Marea Neagră, pentru ca turiştii să-şi petreacă vacanţa în linişte şi siguranţă.

În baza Planului de acţiune ,,Litoral 2016”, şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu a dispus suplimentarea efectivelor curente care acţionează pentru liniştea şi siguranţa turiştilor de pe litoral.
Astfel, în perioada 1 iulie – 3 septembrie a.c., zilnic, 447 de poliţişti acţionează, în sistem integrat, pentru siguranţa cetăţenilor.

Dintre aceştia, 283 de poliţişti sunt din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, iar 164 de poliţişti sunt de la alte inspectorate de poliţie judeţene, fiind detaşaţi pentru a acţiona în zona staţiunilor de pe litoral, pentru prevenirea faptelor antisociale, protejarea drepturilor şi a bunurilor celor care aleg să îşi petreacă vacanţa la malul mării. Din judeţul Dolj urmează să execute aceste mişiuni 10 poliţişti de la formaţiunile de ordine publică şi judiciar.

În activităţi sunt angrenaţi poliţişti de la ordine publică, poliţişti rutieri, de la acţiuni speciale, de investigare a criminalităţii economice, de investigaţii criminale, criminalistică, transporturi şi de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, care acţionează, în sistem integrat, împreună cu colegi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
În această perioadă, vor fi derulate mai multe campanii pentru informarea turiştilor cu privire la mijloacele de luptă antivictimală, fiind vizate prevenirea furturilor din camerele de hotel, din auto, de pe plajă, a dispariţiilor de minori şi a prevenirii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Astfel, la toate hotelurile şi locurile de cazare omologate, în locuri vizibile, au fost afişate materiale preventive, iar turiştilor le-au fost distribuite pliante şi brăţări informative.
O atenţie deosebită este acordată şi taberelor şcolare existente în staţiunile de pe litoral, în cadrul cărora se vor derula campanii de prevenire în rândul elevilor.
Reamintim că, anul trecut, s-a înregistrat o scădere cu peste 28% a faptelor de natură penală, sesizate în staţiunile de la Marea Neagră.  

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...