Politică

Senatorul Bulacu solicită Guvernului punct de vedere referitor la situaţia patrimoniului turistic sindical lăsat în paragină

Parlamentarul vâlcean dă ca exemplu staţiunea vâlceană Voineasa, în care mii de turişti vin zilnic la schi în sezon, dar găsesc doar câteva zeci de locuri de cazare

Senatorul PNL de Vâlcea Romulus Bulacu a readus în atenţia Guvernului situaţia patrimoniului sindical din domeniul turismului, atât din punct de vedere juridic, cât şi al stadiului de degradare în care a ajuns. El susţine că dezvoltarea mai multor zone cu potenţial turistic major din ţară este obstrucţionată în continuare dacă situaţia rămâne ignorată de autorităţi.

“În destul de multe staţiuni balneare, montane sau de pe Litoral, există zeci de unităţi hoteliere cu capacităţi de cazare foarte mari, lăsate în paragină, cu un singur paznic sau chiar părăsite. Pe lângă ele au apărut pensiuni ce speculează lipsa activităţii acestor unităţi mari, care, cu o reabilitare nu foarte pretenţioasă, ar putea asigura cazare la standarde mai mult decât decente. O bună parte din aceste unităţi sunt ale unei structuri care, oficial, s-a desfiinţat în 1990 – Uniunea Generală a Sindicatelor din Republica Socialistă România. Patrimoniul UGSR – ului a fost împărţit între patru sindicate: BNS, CSDR, CNSLR Frăţia şi Cartel ALFA. Staţiunea Voineasa, la rândul ei, a căzut la mijloc. De atunci a început şi declinul ei turistic, cele patru hoteluri şi 14 vile fiind lăsate pradă paraginii. Construite cu banii contribuabilului, aceste hoteluri nu au nici un statut cadastral foarte clar, fapt ce împiedică reabilitarea lor prin fonduri europene. Din nefericire, viitorul staţiunii şi mai ales viitorul proiectului Transalpina Sky Resort este incert, un factor determinant fiind calea de înţelegere cu aceste sindicate. Prin această afirmaţie nu doresc să fiu în vreun fel tendenţios, ci să remarc o realitate. Mii de turişti sunt atraşi în sezonul de ski de frumuseţea Pârtiei de la Vidra, iar locurile de cazare sunt doar de ordinul zecilor.
Pe cale de consecinţă, vă rog să-mi comunicaţi punctul dumneavoastră de vedere referitor la situaţia menţionată şi dacă aveţi în vedere măsuri care au ca scop reintroducerea acestor structuri în circuitul turistic. Solicit răspuns scris”, se arată în interpelarea depusă de parlamentarul vâlcean.
Cum lucrurile s-au succedat neprevăzut şi rapid din cauza crizei politice interne a PSD, la această întrebare trebuie să răspundă acum noul premier Mihai Tudose.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...