Politică

Amendamentul deputatului Eugen Neaţă la Codul Silvic a devenit lege

Iniţiativa concepută cu sprijinul şefului Direcţiei Silvice Vâlcea clarifică legislaţia în beneficiul celor care exploatează lemn pentru consumul propriu, fiind aprobată în Camera Deputaţilor

Clarificarea legislaţiei referitoare la provenienţa şi transportul materialului lemnos, recoltat de pe terenurile cu destinaţie forestieră, proprietate privată a persoanelor fizice sau juridice, ori de pe terenurile cu alte destinaţii pe care există vegetatie forestiera, s-a materializat printr-un amendament la Codul Silvic depus de Eugen Neaţă, deputat PSD de Vâlcea şi aprobat prin vot în forul decizional suprem, Camera Deputaţilor marţi, 27 iunie.

“Amendamentul pe care l-am depus împreună cu colegul meu, deputatul Dănuţ Pale, şi conceput cu ajutorul directorului Directiei Silvice Valcea, ing. Gheorghe Mihăilescu, astăzi a fost votat în Camera Deputaţilor, cu 213 voturi pentru, 38 împotrivă şi 8 abţineri, devenind lege. Modificarea adusă la Legea 46/2008 privind Codul silvic precizează că «Normele referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund, precum şi cele privind provenienţa şi circulaţia materialelor lemnose destinate consumului propriu al proprietarului, se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, la propunerea autorităţii publice centrale care raspunde de silvicultură», iniţiativa rezolvând problema, care era una naţională. Aşa cum am spus de foarte multe ori, voi fi alături de primari, de cetăţenii judeţului Vâlcea şi de toţi românii. Sper ca prin acţiunile mele să îmi aduc aportul la schimbarea pe toate planurile, atât de necesară pentru ca România să fie o ţară prosperă, tinerii să nu mai fie nevoiţi să plece în alte ţări, iar oamenii să beneficieze de o viaţă liniştită şi demnă”, a explicat deputatul vâlcean imediat după succesul înregistrat de iniţiativa sa parlamentară.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...