Sub Lupă

Poliţişti acuzaţi de agresiune în sediul Poliţiei Rutiere

Doi poliţişti de la Serviciul Poliţiei Rutiere Craiova sunt acuzaţi de doi tânări că i-ar fi agresat chiar în sediul poliţiei, după ce aceşti a refuzat să oprească în trafic la un control făcut de aceştia chiar în centrul oraşului. Unul dintre tineri va fi operat astăzi. Poliţiştii sunt cercetaţi acum de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, unde avocaţii victimelor au depus plângere.

Totul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o stradă din centrul municipiului, unde un echipaj de poliţie a încercat să oprească în trafic un autoturism. Şoferul nu a oprit şi în cele din urmă a fost urmărit şi blocat în trafic de poliţişti. "Am fost pus la pământ, încătuşat. Luat la secţia de poliţie pe Câmpia Izlaz, unde am fost bătut în jur de o oră jumate. De ce te-au dus acolo? Nu ştiu nici eu. Nu am dat nicio declaraţie, nu am fost lăsat să dau", spune, Mario Olteanu, victimă.

Părinţii tânărului au rămas şocaţi când l-au văzut cum arata fiul lor la ieşire din sediul poliţiei. Poliţiştii au demarat o anchetă internă pentru a stabili dacă cei doi tineri au fost loviţi de cei doi agenţi de poliţie. "Ce doi tineri au fost încătuşaţi de poliţişti şi duşi la sediul poliţiei. Colegii dv ce spun? I-au lovit, nu i-au lovit? Până în acest moment, poliţia nu a primit nicio sesizare cu privire la aceste aspecte, însă în eventualitate dacă vor fi sesizaţi cu privire la un eventual abuz al poliţiştilor vom face cercetări", spune Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Şoferul a fost amendat cu 2700 de lei pentru că a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor. În trecut, tânărul a mai fost amendat de două ori de acelaşi poliţist.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...