Inedit

Paradă de ii olteneşti în Craiova!

Zeci de copii, doamne şi domnişoare au defilat în cosume populare prin centrul Craioveni, eveniment organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Iei, marcată în fiecare an pe 24 iunie.

Zeci de ansambluri populare din Oltenia s-au adunat în Piaţa Mihai Viteazul din centrul Craiovei. Piesa de rezistenţă a portului popular a fost ia tradiţional oltenească. Pe lângă membri ai ansamblurilor populare, la eveniment au luat parte şi alte câteva zeci de persoane care au îmbrăcat măcar o piesă din costumul popular românesc.

Evenimentul „Craiova se îmbracă în ie” este anul acesta la cea de-a treia ediţie şi are ca scop promovarea tradiţiilor româneşti. „Pentru noi e măgulitor, şi pentru noi toţi românii până la urmă este foarte important să fim mândri că suntem români. Şi noi în esenţă, mândri că suntem olteni”, a declarat Niculina Stoican, directorul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, organizatorul principal al evenimentului.

Pe lângă parada din centrul oraşului cu cele mai frumoase porturi olteneşti, participanţii au avut parte şi de premii. S-au premiat cele mai frumoase şi inedite apariţii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...