Inedit

Control gratuit pentru gravidele care nu au fost niciodată la un medic

Gravidele care nu au fost consultate niciodată de un medic au beneficiat de consult gratuit. Organizaţia Salvaţi Copiii şi un grup de medici din Bucureşti au în început azi, o campanie în zonele defavorizate, unde femeiele nu îşi permit să plătească o ecografie şi un consult la medic. Localităţile vizate, Breasta, Pleniţa şi Sadova, aici fiind consultate peste 50 de femei.

Iulia Ceauşu are 32 de ani şi este însărcinată în 5 luni. Mai are acasă 2 copii. A fost o singură dată la medic, însă nu a mai urmat indicaţiile şi nu a mai făcut niciun alt control pentru că nu are bani. "Este o acţiune foarte bună pentru comunitate în primul rând, pentru mamele care nu au o situaţie financiară. Pe noi persoanal ne ajută. Toată comunitatea ajută", spune gravida.

Din cele 15 gravide care au venit azi la control, una dintre ele, o tânără de 38 de ani, nu a fost niciodată la medic, şi a născut cei cinci copii acasă, singură, neasistată de un medic. "Aţi fost vreodată la medic? Nu. Acum am venit. De ce, nu aţi avut bani? Nu. Aţi născut de fiecare dată acasă? Da. Copii sunt sănătoşi? Da, sunt sănătoşi", spune Ioana Sandu, una dintre gravide.

Acţiunea a fost organizată de Crucea Roşie şi un grup de medici din capitală. Acţiunea se va încheia duminică, când medicii vor merge în localitatea Sadova, unde vor fi consultate 20 de gravide.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...