Inedit

Veterinari de profesie ajunşi pe fotoliul de primar

Primarii vâlceni rămân fideli ocupaţiei nobile, chiar dacă nu mai au timp să sară în ajutorul animalelor

Hotărât lucru, Vâlcea a intrat la nivel judeţean sub zodie veterinară! Şi asta pentru că o bună parte din edilii localităţilor, medici veterinari de profesie, au ajuns că coordoneze alte activităţi, ce nu au legătură cu administraţia. Niciunul însă nu poate renunţa cu adevărat la această profesie, care, de altfel, i-a ajutat suficient de mult în campaniile electorale, aşa că uneori primarii mai îmbracă halatele albe, în special în cazurile de urgenţă.

Au ajuns primari, dar nu pot renunţa la medicina veterinară, profesia pe care cei mai mulţi edili din judeţul Vâlcea au practicat-o de zeci de ani. Mulţi însă au considerat că e timpul să treacă la un alt nivel şi să ţintească la fotoliile de primari. Desigur, legăturile create cu oamenii pe parcursul anilor în care le-au fost îngrijite animalele i-a ajutat destul de mult pe primarii care s-au bucurat de suportul acestora în campaniile electorale. Edilul din localitatea Mihăeşti Vâlcea, Constantin Bărzăgeanu, recunoaşte că nu ar putea renunţa niciodată la titulatura de tehnician veterinar şi mărturiseşte că atunci când este chemat de oameni, în condiţiile în care timpul îi permite, acesta profesează. Constantin Bărzăgeanu susţine că, fără să vrea, practic, campania sa electorală a început acum 10 ani, deşi habar nu avea că peste ani o să îşi dorească să devină primar şi o să şi câştige. „Chiar dacă sunt tehnician veterinar, fac exact aceleaşi lucruri ca şi medicul veterinar. Nu aş putea să renunţ la meseria asta niciodată. Sunt mândru de meseria mea. Trebuie să recunosc că m-a ajutat foarte mult, am intrat în fiecare curte, am cunoscut mulţi oameni, nu există sâmbătă sau duminică pentru noi, dacă sunt chemat, mă duc. Oamenii şi-au dat seama ce fel de persoană sunt pentru că am fost mereu aproape de ei. Practic eu mi-am început campania electorală acum 10 ani, dar fără să ştiu că ar putea veni un moment când o să îmi doresc să candidez la Primărie”, a declarat primarul din Mihăeşti.

Constantinescu: „Mereu ofer informaţii cu drag”

"Trebuie să recunosc că m-a ajutat foarte mult, am intrat în fiecare curte, am cunoscut mulţi oameni, nu există sâmbătă sau duminică pentru noi, dacă sunt chemat, mă duc.", Constantin Bărzăgeanu, primar Mihăeşti

În schimb, deşi în acest moment nu mai poate practica meseria de medic veterinar, edilul staţiunii Călimăneşti Florinel Constantinescu, proaspăt intrat în administraţia publică, recunoaşte că nu se poate desprinde aşa uşor. Faptul că a devenit funcţionar public l-a obligat pe Constantinescu să cam uite de medicina veterinară, însă acesta spune că oricând poate ajuta cu o informaţie. După 18 ani în care a îngrijit animalele, Florinel Constantinescu a decis că vrea să candideze la Primăria Călimăneşti. Iar anul trecut a şi câştigat mandatul sub sigla PDL. De asemenea, Florinel Constantinescu a şi stat opt ani de zile la conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare Vâlcea, fiind unul dintre directorii specialişti şi unul dintre cei mai longevivi în acelaşi timp. „Eu nu mai practic, pentru că eram funcţionar public. Să spunem aşa, eram cam suspendat. Dar nu cred că te poţi desprinde aşa uşor de această lume, mai ales după ce ai practicat 18 ani. Oamenii ştiu că nu mai profesez pentru că s-au obişnuit în cei opt ani de zile cât am fost la conducerea DSV Vâlcea. Mereu ofer însă informaţii cu drag, mă sună uneori chiar şi colegi de-ai mei să le mai spun câte ceva şi mereu dacă pot ajuta în acest fel, o fac cu drag”, povesteşte Florinel Constantinescu.

Timpul, o problemă pentru edilii care vor să profeseze

Alţi doi edili din judeţul Vâlcea, Marcel Lixandru (Lădeşti) şi Vasile Boiangiu (Alunu) susţin că nu pot renunţa la medicină, chiar dacă au devenit primari, iar timpul practic nu le mai permite să profeseze aşa cum şi-ar dori. „Este adevărat că nu mai am timp să mă duc la toate cazurile, dar nici nu pot renunţa. O să mă duc ori de câte ori e nevoie de mine, la toate cazurile grave, pentru că meseria asta o ai în sânge oricât de departe ai ajunge”, spune Boiangiu. Sunt însă şi edili care nu consideră că faptul că au venit direct din cabinetele veterinare la Primărie i-a ajutat în campania electorală. „Practic mai puţin pentru că nu am timp. Nu pot să spun că asta m-a ajutat neapărat în campania electorală, dar cu siguranţă nu pot renunţa la medicina veterinară”, susţine edilul din Lădeşti, Marcel Lixandru. Aceştia nu sunt însă singurii care au dat cabinetele veterinare pentru Primărie şi edilul din Olanu, Gheorghe Anghel reuşind să întregească echipa celor care au optat pentru administraţie. Cetăţenii nu au fost însă deranjaţi de faptul că primarii pe care i-au ales au fost înainte medici veterinari, mulţi precizând că acesta a fost un atuu pentru ei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...