Ultima Oră

Alunecarea de teren de la Alunu a acoperit drumul judeţean

Situaţia este tot mai dramatică la Alunu, în judeţul Vâlcea. Halda de steril a acoperit aproape în totalitate drumul judeţean şi mai are doar 30 de metri până ajunge la albia râului Olteţ. Proprietarii din alte două case au primit ordin de evacuare şi mai sunt alte patru case în pericol, pe lista autorităţilor. Oamenii vor primi un prim ajutor financiar de la AJPIS Vâlcea cuprins între 3.000 şi 7.000 de lei, bani pentru alimente.

În doar patru zile, halda de steril a ajuns să acopere drumul judeţean. Eforturile celor care încarcă zilnic tone de pământ din muntele deja format pe drum sunt se pare inutile pentru că halda înaintează.

Oamenii care locuiesc în zonă sunt disperaţi. Au fost anunţaţi că alte patru case sunt pe lista autorităţilor cum că ar urma să fie evacuaţi. Nu vor să plece şi dau vina pe guvernanţii care sunt preocupaţi de alte lucruri şi nu le întind o mână de ajutor. "Au zis că ne mută, că vine pământul. Păi dă-mi o modalitate, găseşte, dă casă la oameni. Nu ştiu ce voi face, nu plec de aici. Nu plec din casa mea. Din casa mea mă scoate popa, dar nu ei", spune o localnică.

Singura veste bună vine de la prefectul judeţului Vâlcea care susţine că oamenii vor primi un mic ajutor pentru a-şi cumpăra alimente. "S-au făcut unele activităţi complementare în sensul că există evaluări, le-au făcut cei de la AJPIS pentru a le da un ajutor de urgenţă, dar sumele nu sunt unele foarte mari. Ele pot fi între 3.000 şi 7.000 lei de familie", spune Florian Marin, prefectul din Vâlcea.

13 case au fost înghiţite de pământ în cele 6 săptămâni, de când a început să alunece pământul la Alunu. După ce şi drumul judeţean a fost distrus, autorităţile au decis să devieze circulaţia pe un drum de pământ.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...