Politică

Oltenia a pierdut funcţiile de prim-plan în conducerea naţională a PNL

Ludovic Orban a confirmat pronosticurile şi a câştigat lejer, sâmbătă, 17 iunie, alegerile pentru funcţia de preşedinte, la nivel naţional, în PNL, în faţa eurodeputatului Cristian Buşoi. Duminică, 18 iunie, au avut loc şi alegerile pentru funcţiile de Secretar General (a fost ales cel dorit de Ludovic Orban, Robert Sighiartău, 28 ani, deputat şi preşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud), prim-vicepreşedinţi (sic!), vicepreşedinţi şi membri ai Consiliulului Naţional.

În contrast cu situaţia din urmă cu mai bine de patru ani, atunci când existau două partide PNL şi PDL destul de puternice, acum, după fuziune, reprezentanţii liberalilor din Oltenia au pierdut masiv poziţiile de prim-plan în arhitectura de putere internă a partidului. Singurul care nu a avut emoţii, învingându-l categoric la vot chiar pe Viorel Cataramă, a fost senatorul vâlcean Florin Cîţu pentru funcţia de vicepreşedinte, dar el este parlamentar ales în Bucureşti. În Consiliul Naţional de Coordonare (CNC) a mai acces, pe funcţia de vicepreşedinte coordonator al regiunii de dezvoltare SV Oltenia, fostul lider interimar al PNL Olt, deputatul Gigel Ştirbu (care a câştigat la vot competiţia directă cu eurodeputatul Marian Jean Marinescu de la Dolj şi consilierul judeţean vâlcean Victor Stănculescu). Simpli membri în CN au devenit totuşi şi liderii filialelor oltene, Cristian Buican (PNL Vâlcea), Nicolae Giugea (PNL Dolj), Dan Vîlceanu (PNL Gorj) şi Daniel Virgil Popescu (PNL Mehedinţi), dar asta în primul rând pentru că deţin şi funcţii de parlamentari (deputaţi).

Componenţa integrală a Consiliului Naţional al PNL

Prim-vicepreşedinţi:
1. Ilie Bolojan (Strategii Politice);
2. Raluca Turcan (Comunicare);
3. Iulian Dumitrescu (Mediu de afaceri şi societate civilă);
4. Mircea Hava (Relaţii internaţionale).

“PNL va fi un garant al îndeplinirii tuturor angajamentelor pe care le are România faţă de partenerii noştri, parteneriatul strategic cu SUA, poziţia de membru al NATO şi calitatea de membru al UE. Rămânem şi vom fi cel mai puternic susţinător al acestor angajamente şi vom rămâne un stâlp şi o oază de stabilitate în această zonă frământată a Europei. PNL va fi, începând de azi, un partener loial, corect, transparent pentru preşedintele Klaus Iohannis şi pentru punerea în practică a tuturor obligaţiilor pe care ni le-am asumat împreună în momentul în care am câştigat alegerile din 2014. (...) Mă voi bate cu toată forţa mea, cu toată energia mea pentru a reuşi, în 2019, să câştigăm alegerile prezidenţiale, să obţinem un nou mandat pentru preşedintele Klaus Iohannis, iar după această victorie să reuşim să câştigăm alegerile locale şi, nu în ultimul rând, obiectivul meu fundamental este câştigarea alegerilor parlamentare. Să avem o guvernare care să arate cu adevărat ce trebuie să facă liberalii pentru această ţară.”
- Ludovic Orban, mesajul de la finalul Congresului PNL

Vicepreşedinţi, pe domenii de activitate:
1. Politică externă, apărare şi siguranţă naţională – Vlad Nistor;
2. Administraţie, ordine publică şi siguranţa cetăţeanului, fonduri europene şi dezvoltare regională – Laurenţiu Leoreanu;
3. Justiţie şi drepturi cetăţeneşti – Ben Oni Ardelean;
4. Buget şi politici fiscale – Florin Cîţu;
5. Sănătate, muncă, familie şi protecţie socială – Sulfina Barbu;
6. Educaţie, cercetare, tineret şi sport, cultură, culte, minorităţi – Dan Motreanu;
7. Agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară şi mediu, ape şi silvicultură – Adrian Nechita Oros;
8. Infrastructura de transport, comunicaţii şi societate informaţională – Virgil Guran.

Vicepreşedinţi, pe regiuni de dezvoltare:
1. Nord-Est – Ioan Bălan;
2. Sud- Est – Victor Paul Dobre;
3. Sud Muntenia – Răducu Filipescu;
4. Sud -Vest Oltenia – Gigel Ştirbu;
5. Vest – Gheorghe Falcă;
6. Nord- Vest – Lucian Bode;
7. Centru – Florin Roman;
8. Bucureşti-Ilfov – Marian Petrache.

Membri ai Biroului Executiv:
1. Costel Alexe;
2. Viorel Badea;
3. Cristian Buican;
4. Ştefan Drăgulin;
5. Nicolae Giugea;
6. Bogdan Huţucă;
7. Adrian Miuţescu;
8. Ionel Palăr;
9. Virgil Popescu;
10. Gheorghe Şişcu;
11. Costel Şoptică;
12. Ion Ştefan;
13. Nelu Tătaru;
14. Adrian Veştea;
15. Dan Vîlceanu;
16. Tinel Gheorghe.
Sâmbătă a fost ales preşedintele Curţii de Arbitraj - Daniel Buda şi preşedintele Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori - Mihai Barbu, iar duminică şi trezorierul - Antonel Tănase.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...