Monden

“Yen” de Anna Jordan, în regia lui Adrian Roman, pe scena Teatrului Naţional din Caracal la ”fesTIN"

Timp de o săptămână, începând cu data de 20 iunie, oraşul Caracal este în atenţia iubitorilor de teatru şi film prin cea de a IX- a ediţie a Festivalului de Teatru şi Film de scurt metraj pentru tineret ”fesTIN”. După cum spune şi numele festivalului, ”fesTIN” este structurat pe două secţiuni - cea de teatru şi cea film de scurt metraj. La ediţia de anul acesta, secţiunea teatru, participă trupe de teatru din toată ţara, printre care şi Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea.

Miercuri, 21 iunie, începând cu ora 19.30, la Teatrul Naţional din Caracal, Teatrul Anton Pann va prezenta spectacolul “Yen” de Anna Jordan, regia Adrian Roman. După prezentarea spectacolelor de la celelalte ediţii, avem convingerea că şi spectacolul prezentat anul acesta va fi apreciat aşa cum se cuvine şi va smulge ropote de aplauze. Andrei Cătălin, Andrei Brădean, Ana Şuşca şi Andrada Fuscaşi, actorii distribuiţi în acest spectacol, prin măiestria lor vor face tot ce este posibil pentru ca şi “Yen” să rămână în amintirea celor care vor participa la acest festival.
Aprecieririle reflectate în cronicile teatrale, tema fiind atât de actuală, au demonstrat că Yen este un spectacol de calitate pe care ar trebui să-l vadă câţi mai mulţi spectatori.

Ca şi în ceilalţi ani, la ambele secţiuni cu toţi participanţii se vor organiza ateliere de lucru pe o temă dată. Atelierele vor fi coordonate de lectori de specialitate. La secţiunea teatru, juriul este format din actorii: Vlad Zamfirescu, preşedintele juriului, Iulia Colan, Anca Dinu şi Cristina Maria Iusan. Juriul la secţiunea film de scurt-metraj: Bogdan-Cristian Drăgan, preşedintele juriului, Otilia-Elena Carstea, şi Daniela Cazacu Grujdin.

Spectacole de teatru, workshop-uri, proiecţii de filme, spectacole de muzică, toate acestea vor face ca în această perioadă oraşul Caracal să fie cât mai atractiv. Aici vor fi difuzate în premieră filme care s-au bucurat de premii pe scena festivalurilor internaţionale de film. Un exemplu este filmul “Câini” de Bogdan Mirică, film distins cu un premiu şi 2 nominalizări la Cannes, o nominalizare în cadrul Academiei Europeane de Film, 6 premii şi 7 nominalizări Gopo, un premiu şi o nominalizare TIFF. Festivalul va începe marţi, 20 iunie, şi se va încheia duminică, 25 iunie. Evenimentul, care este organizat de Consiliul local şi Primăria orşului Caracal, alături de Centrul Cultural Municipal Caracal, se va desfăşura în incinta Teatrului Naţional din Caracal şi al Teatrului de Vară. După ce se va întoarce de la Festivalul de Teatru şi Film de scurt metraj pentru tineret ”fesTIN” de la Caracal, Teatrul Anton Pann vă invită să vedeţi la finalul acestei săptămâni, în închiderea stagiunii, avanpremiera spectacolului “Toate lucrurile sunt minunate”, în regia lui Adrian Roman.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...