Actualitate

A început evaluarea naţională: 4.000 de elevi au susţinut proba la limba română

Peste 4.000 de elevi din judeţul Dolj au susţinut astăzi proba scrisă la limba şi literatura română, iar examenul a fost monitorizat video. Absolvenţii de clasa a VIII-a au avut de motivat apartenenţa unei poezii la genul liric, dar şi de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei competiţii sportive. Următoarea probă va avea loc miercuri.

Examentul a început la ora 9.00 şi a durat două ore. Unii dintre elevi au ieşit înainte cu o jumătate de oră, susţinând că subiectele au fost foarte uşoare. "M-am pregătit foartre mult şi credeam că vor fi subiecte mai grele, dar nu a fost aşa. Mă aşteptam la altceva să îmi pice", spune Ionuţ Dumitraşcu, elev.

Profesorii elevilor au stat în curtea unităţilor de învăţământ alături de părinţi. "Elevii mei au fost foarte pregătiţi şi subiectele nu au ridicat mari probleme pentru ei", spune Mihaela Zdreală, profesor de limba română.

Miercuri, absolvenţii de clasa a VIII-a vor susţine proba scrisă la Matematică. Afişarea primelor rezultate este programată pentru 26 iunie, până la ora 16:00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în 30 iunie, în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...