Modernizarea şi extinderea parcurilor balneare şi a spaţiilor verzi din staţiunea Băile Olăneşti reprezintă o prioritate pentru aministraţia publică din staţiunea vâlceană. Primarul Sorin Vasilache arată că a fost întocmit un proiect amplu în acest sens, finanţarea estimată la aproximativ cinci milioane de euro urmând a fi atrasă din fonduri europene.
“Proiectul de modernizare a infrastructurii de agrement va cuprinde şi reabilitarea clădirilor existente deja în Parcul central şi dotarea lor cu echipamente medicale. De asemenea, este prevăzută montarea de aparatură pentru fitness în aer liber în parc. Pe întreaga Alee a Izvoarelor, deci până la Izvorul 24, este vizată modernizarea iluminatului public şi amenajarea unei piste pentru biciclişti. Şi celelalte parcuri mai mici, care încă nu se prezintă la standarde corespunzătoare, vor intra în reamenajare. Finanţarea vizată este prin POR (Programul Operaţional Regional – n.r.), care prevede surse eligibile la acest capitol. Avem prevăzută în buget şi cofinanţarea necesară, în limitele a 2%, aşa cum este evidenţiată în ghid, la acest capitol mizăm şi pe sprijinul Consiliului Judeţean”, a declarat Sorin Vasilache.
Infrastructura rutieră, modernizată integral până în 2020
Primăria Băile Olăneşti a depus la Ministerul Dezvoltării cereri de finanţare prin care urmăreşte şi continuarea reabilitării şi modernizării străzilor din localităţile Cheia şi Olăneşti şi a drumurilor de legătură. “Prin PNDL am derulat deja reabilitarea şi modernizarea mai multor străzi din staţiune. Ne-au mai rămas drumuri în lungime totală de aproximativ 18 kilometri de modernizat, în special în satul Cheia, dar şi în Olăneşti şi Olăneşti-sat, precum şi câteva drumuri de legătură între localităţile componente. În cazul acestora, lucrările vor implica şi consolidarea malurilor şi executarea de rigole pe ambele laturi pentru preluarea apelor pluviale. Am depus în acest sens un proiect şi cererea de finanţare la Ministerul Dezvoltării şi sperăm să obţinem fondurile necesare prin PNDL. Când vom termina aceste lucrări, iar Consiliul Judeţean va încheia şi reabilitarea drumului judeţean care duce spre Tisa, vom putea spune că am încheiat investiţiile pentru infrastructura localităţilor componente. Aici, investiţiile se derulează pe o perioadă mai lungă de timp şi pentru că înainte de asfaltare se execută introducerea reţelelor de apă şi canalizare”, a mai spus Sorin Vasilache.