Ultima Oră

Prefectul de Vâlcea face şedinţă extraordinară de dialog social pe tema desfiinţării Liceului Oltchim

Luni, 19 iunie 2017, Florian Marin, prefectul judeţului Vâlcea, a convocat în şedinţă extraordinară Comisia de Dialog Social, la sediul instituţiei vâlcene, începând cu ora 14.00. “Tema şedinţei o reprezintă situaţia actuală de la Liceului Tehnologic Oltchim, prin prisma intenţiei de desfiinţare sau de reorganizare a acestei unităţi şcolare. Datorită interesului manifestat pentru subiectul dezbătut, vor fi prezente şi instituţiile mass-media locale”, se arată într-un comunicat remis presei de instituţia prefectului.

Vineri, 16 iunie, Consiliul Local (CL) Râmnicu Vâlcea, la propunerea primarului Mircia Gutău, a aprobat prin vot (16 dintre cei 23 de aleşi, opt ai PSD şi opt de la PER) “preluarea unor imobile-construcţii şi terenuri aferente din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale – Universitatea din Piteşti, în domeniul public al Municipiului Râmnicu Vâlcea şi administrarea Consiliului Local”. În aceeaşi şedinţă extraordinară a legislativului local a fost aprobată şi “iniţierea procedurilor de preluare a bazei materiale a Liceului Tehnologic Oltchim, din administrarea Consiliului de Administraţie, în administrarea Consiliului Local în vederea transmiterii acesteia în proprietatea statului şi administrarea Ministerului Educaţiei - Universitatea din Piteşti”.

Pe scurt, aşa cum a susţinut şi în dezbaterea publică organizată cu câteva zile înainte de şedinţa CL, primarul Mircia Gutău vrea să dea la schimb Universităţii din Piteşti baza materială a Liceului Tehnologic Oltchim din Râmnicu Vâlcea, în schimbul a două suprafeţe de teren de aproximativ 11,7 hectare şi 12 hectare, respectiv a clădirilor existente pe acestea (în suprafeţe de 12.127 mp şi 991 mp) situate la graniţa administrativ-teritorială a municipiului cu localitatea Vlădeşti.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...