Actualitate

Trei angajaţi ai DSV Mehedinţi, reţinuţi

Trei persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor din această dimineaţă, efectuate la domiciliile unor persoane bănuite de infracţiuni economice.

„La data de 15 iunie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi au efectuat 5 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, obţinere ilegală de fonduri, conflict de interese, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi omisiunea sesizării. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, obţinere ilegală de fonduri, conflict de interese, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi omisiunea sesizării”, se arată într-un comunicat al IPJ Mehedinţi.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat mai multe înscrisuri ce fac obiectul dosarului penal.

Trei persoane, cu vârste cuprinse între 33 şi 52 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentate unităţii de parchet competente cu propunere de luare a măsurilor legale.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2009-2015, reprezentantul unei instituţii, prin persoane interpuse, ar fi preluat în concesiune o circumscripţie sanitar-veterinară din judeţ, avizând la plată deconturi nereale, privind mai multe acţiuni sanitar-veterinare, desfăşurate în cadrul unor programe naţionale. În baza acestora, reprezentantul instituţiei ar fi decontat şi retras, din conturile bancare, 882.234 de lei.

De asemenea, bărbatul ar fi sprijinit activitatea unei alte societăţi, care a concesionat activitatea unei unităţi sanitar-veterinare din judeţ, aprobând la plată deconturi nereale, 430.328 de lei.

Prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunilor este de 1.300.000 de lei, fiind identificate două imobile şi un teren asupra cărora s-a propus luarea măsurii sechestrului asigurător.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...