Special

Oltul, fruntaş la programul de tomate

Azi s-a încheiat programul Prima Roşie! Judeţul Olt se situează pe locul 1 în ţară după numărul de dosare acceptate pentru fermierii care vor 3.000 de euro ajutorul minimis pentru cei care au ieşit cu roşiile pe piaţă până la 15 iunie. Sunt peste 1.300 de dosare acceptate din 1.692 depuse.

Una dintre localităţile din judeţul Olt unde peste 200 de localnici vor beneficia de acest ajutor financiar este comuna Cilieni. Cei mai mulţi dintre cei care vor primi 3.000 de euro spun că banii sunt bineveniţi, pentru că au datorii, pentru răsaduri şi substanţe şi aşa mai acoperă din datorii. Producătorii susţin că au făcut mari eforturi să iasă la timp cu roşiile.

"Efort, muncă, vă daţi seama, munca e la ordinea zilei. Fără muncă nu putem face nimic. La ce vă folosesc aceşti bani? La investiţie, investim în seminţe, pesticide, ce ne trebuie", spune unul dintre producători.

Autorităţile locale spun că fermierii au investit foarte mult în aceste solarii, cei mai mulţi au datorii la bănci. Din cei peste 1.000 de fermieri din localitate, 200 au dosarele în regulă şi vor primi banii. "Este un lucru foarte bun, ajută oamenii. Anul acesta preţurile chiar au fost bune la roşii", spune Stelian Delcea, viceprimarul din Cilieni.

Banii vor ajunge la fermieri în cursul săptămânii viitoare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...