Politică

Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a trecut de Camera Deputaţilor

Miercuri, 7 iunie, în plenul Camerei Deputaţilor (Cameră decizională), Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost introdusă pe ordinea de zi şi votată cu 188 de voturi pentru, 28 împotrivă şi 46 de abţineri.

Au votat pentru deputaţii PSD, ALDE, UDMR şi minorităţile. De la vot s-au abţinut deputaţii PNL şi PMP, iar cei de la USR au votat împotrivă.

“În urma discuţiilor purtate cu doamna ministru Lia Olguţa Vasilescu, cu reprezentanţi din ministere, reprezentanţi ai Sindicatelor şi membrii comisiei, am votat pentru o lege care pune ordine în sistem, elimină inechităţile şi majorează substanţial salariile bugetarilor, în special la nivelul de bază. Legea salarizării unitare aduce mai mulţi români în clasa de mijloc şi mai mulţi bani în buzunarele românilor. Va determina creşteri de salarii şi în sistemul privat. Unele mari reţele private de magazine (LIDL) sau spitale (Regina Maria) au anunţat deja majorări de salarii, ca urmare a creşterilor din sectorul bugetar. Facem exact ceea ce am promis. Legea salarizarii este primul mare angajament îndeplinit din Programul de Guvernare. Creşterea salariilor din România va determina stoparea exodului tinerilor din ţară şi reîntoarcerea unora dintre cei care au plecat. Vreau să îl felicit pe Adrian Solomon, preşedintele Comisiei pentru muncă şi protecţie socială pentru seriozitatea, determinarea şi răbdarea de care a dat dovadă în cadrul şedinţelor! Îi felicit pe toţi colegii mei pentru modul în care au tratat aceste dezbateri, pentru interesul arătat faţă de această lege şi pentru că au rezistat eroic până la votul final! Felicit conducerea Partidului Social Democrat pentru că şi-a asumat această lege atât de importantă pentru oameni!”, a declarat deputatul vâlcean Eugen Neaţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...