Sport

Cămătaru şi Săndoi au încurajat naţionala de handbal!

Cele două foste mari glorii ale Universităţii Craiova i-au vizitat la antrenament pe jucătorii naţionalei masculine pentru a-i îmbărbăta înaintea meciului decisiv cu Belarus (joi, ora 19.00, sala Polivalentă) pentru calificarea la Campionatul European. Ambii sunt buni prieteni cu Sorin Toacsen, fostul portar al Craiovei care acum coordonează activitatea loturilor naţionale masculine.

Emil Săndoi (căpitanul Universităţii Craiova la eventul din 1991) şi Rodion Cămătaru (fosta "Gheată de Aur" a Europei) le-au transmis un mesaj de încurajare tricolorilor înaintea celui mai important meci al handbalului masculin din ultimii ani. Fostul selecţioner al naţionalei de tineret, Săndoi, pariază pe un meci mare făcut de concitadinul Vali Ghionea. "Publicul oltean a fost de fiecare dată aproape de echipele naţionale, iar în ultima perioadă se simte un reviriment şi al sporturilor de echipă odată cu noua Sală Polivalentă. Am încredere în Vali Ghionea că va conduce echipa spre o victorie importantă. Este un jucător cu experienţă la cel mai înalt nivel şi reprezintă cu cinste Oltenia la naţională. Nu este el inter, ci doar extremă, dar şi eu eram golgheter ca fundaş", a spus zâmbind Emil Săndoi.

Fostul mare golgheter al Universităţii şi al echipei naţionale, Rodion Cămătaru, ştie tactica perfectă pentru o victorie contra Belarusului. "Va conta mult aportul publicului din Craiova şi sper să fie al optulea jucător. Poate Vali Ghionea va fi Băluţă al naţionalei de handbal, ca să glumesc puţin... doar că într-un meci oficial. Sincer, ţinând cont şi de postul meu, pot zice că cea mai bună apărare este atacul, aşa că îmi doresc ca România să facă un joc spectaculos, care să ridice publicul în picioare!", a adăugat Cămătaru.

Toacsen: "Performanţa ne-a unit, eram respectaţi în toată ţara!"

Câştigător al Cupei României în 1991, an în care Universitatea Craiova cucerea totodată titlul la fotbal şi la volei feminin, actualul director tehnic al naţionalelor masculine de handbal, Sorin Toacsen, speră ca fanii olteni să revină aproape de toate echipele naţionale ale României, indiferent de ramura sportivă. "În anii '90, la Craiova, fanii susţineau orice echipă care făcea performanţă. La handbal sala era arhiplină şi pentru că aveam rezultate. Mi-aş dori să mai retrăiesc acea atmosferă la meciul cu Belarus. Handbaliştii şi fotbaliştii eram prieteni între noi, ce ne-a unit era performanţa. Eram respectaţi în oraş şi în toată ţara. Ocazional, mai jucam o miuţă cu ei în sală. Noi eram mai duri, pe heirup, dar Emil şi băieţii ne cam ascundeau mingea când ne luau în serios. Am rămas prieteni peste ani şi mă bucur că ne vor susţine la meci", rememorează cu nostalgie Sorin Toacsen.

S-au pus în vânzare biletele la Sala Polivalentă

Federaţia Română de Handbal anunţă suporterii echipei naţionale că, începând de miercuri, aceştia pot achiziţiona bilete pentru meciul cu Belarus şi de la Sala Polivalentă din Craiova. Casele sunt deschise azi până la ora 20.00, iar joi în intervalul 10.00 - ora meciului). Biletele pot fi achiziţionate în continuare şi online, de pe site-ul Eventim (http://www.eventim.ro/ro/bilete/handbal-masculin-romania-belarus-craiova-sala-polivalenta-465016/event.html?ca=12), dar şi de la partenerii Eventim (magazinele Vodafone, Orange, Germanos şi benzinăriile OMV).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...