Administraţie

Misiune de lucru a Camerei Agricole Loiret în judeţul Olt

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Virgil Delureanu, a primit marţi, 13 iunie 2017, la sediul instituţiei, delegaţia oficială a Camerei Agricole Loiret, din care au făcut parte Michel MASSON – Preşedinte, Philippe GALLOO – Vice-preşedinte, Eric LOUCHARD – expert irigaţii şi Xavier GIRARD – Şef Serviciu Tehnic.

Vicepreşedintele CJ Olt le-a transmis urări de bun venit şi le-a mulţumit acestora pentru implicarea şi colaborarea pe care le manifestă în misiunile de lucru desfăşurate în judeţul Olt.

Misiunea de lucru a vizat stabilirea ultimelor detalii înainte de plecarea în Franţa a 4 elevi şi a unui cadru didactic de la Liceul Agricol ”Dimitrie Petrescu” Caracal, pentru efectuarea unui stagiu de practică agricolă la fermele vegetale din departamentul Loiret, cu o durată de 3 săptămâni. Elevii vor fi cazaţi la ferme, vor participa la lucrările agricole de sezon, la cursurile de formare tehnică oferite de experţii Camerei Agricole Loiret, pentru a cunoaşte tehnologia folosită în prezent de agricultorii din Franţa, dar vor participa şi la activităţi culturale şi de recreere (vizită muzee importante, vizită Paris).
De asemenea, reprezentanţii Camerei Agricole Loiret au vizitat Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă Caracal, ocazie cu care specialiştii caracaleni le-au arătat structurile de irigaţii existente la nivelul Staţiunii.

Misiunea de lucru a continuat cu oferirea de expertiză tehnică pentru fermierii olteni care fac parte din Asociaţiile de Udători şi care au depus sau intenţionează să depună proiecte pentru modernizarea infrastructurii de irigaţii, Departamentul Loiret practicând o agricultură în care irigaţiile sunt folosite la scară largă, 90 % dintre culturi fiind irigate încă din anii ’60. La întâlnirea dintre specialiştii din Loiret şi fermierii olteni au participat şi reprezentanţi ai ANIF Olt.

Parteneriatul dintre Consiliul Judeţean Olt şi Departamentul Loiret se desfăşoară din anul 2006. Pentru anul viitor este pregătită o nouă colaborare în domeniul activităţilor culturale, între un liceu slătinean şi teatrul Clin D′Oeil, prin implicarea directă a artiştilor profesionişti de la teatrul din Orléans, sub îndrumarea maestrului român, care trăieşte în Franţa, Matei Vişniec.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...