Politică

Drumul Naţional 67B Scoarţa-Tg. Cărbuneşti-Tetoiu-Măciuca-Drăgăşani-Dumitreşti-Piteşti, în atenţia senatorului Romulus Bulacu

Senatorul vâlcean Romulus Bulacu îi solicită ministrului Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, să prezinte care sunt măsurile Ministerului pentru a pune capăt neînţelegerilor dintre autorităţi şi constructorul care ar trebui să modernizeze Drumul Naţional 67B şi când se estimează că vor începe lucrările.

Pentru participanţii la trafic care circulă în mod obişnuit pe Drumul Naţional 67B Scoarţa – Tg. Cărbuneşti – Tetoiu – Măciuca – Drăgăşani – Dumitreşti – Piteşti, desele porţiuni cu gropi din asfalt şi frecventele întreruperi ale circulaţiei datorate alunecărilor de teren care au afectat structura de rezistenţă a drumului reprezintă deja o rutină.

Autorităţile naţionale dau dovadă de autism când vine vorba despre această porţiune importantă a infrastructurii din sudul României, cu toate că cetăţenii nemulţumiţi de condiţiile de trafic au depus nenumărate sesizări şi chiar strâng semnături prin petiţii online pentru modernizarea DN 67B.

Pe site-ul oficial al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pe lângă detaliile tehnice, DN 67 B figurează ca drum în curs de modernizare, cu data de începere a lucrărilor la 03.07.2014, cu termen de finalizare de 36 de luni de la emiterea Ordinului de Începere.

Nu numai că lucrările nu au fost demarate, dar starea drumului s-a înrăutăţit din cauza condiţiilor meteorologice. Conform declaraţiilor oficiale, de vină ar fi constructorul, care nu a depus încă garanţia de bună execuţie, astfel că nu poate fi emis ordinul de începere a lucrărilor, deşi banii necesari modernizării acestui drum au fost alocaţi încă de la începutul anului 2015. Invocarea nedepunerii garanţiei amână la nesfârşit începerea lucrărilor.

“Poate că reprezentanţii CNAIR consideră acest drum secundar ca importanţă, după indicative, dar pentru sudul judeţului Vâlcea este prioritar, iar pentru regiune este de o importanţă colosală. Domnule Ministru, cu autoritatea de care dispuneţi, vă rog să-mi comunicaţi, dincolo de scuze şi vinovaţi pentru această situaţie, concret, care sunt măsurile Ministerului pentru a pune capăt acestei neînţelegeri între autorităţi şi constructor şi când estimaţi că vor începe lucrările pentru DN 67B?”, se arată în întrebarea adresată de senatoul vâlcean Romulus Bulacu ministrului Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...