Opinii

 

Calendar

Un sistem de organizarea zilelor în scopuri sociale, religioase, comerciale sau administrative- cam asta este definiţia generală a calendarului. Iulian, gregorian, mayaş sau OTV-ist, un calendar urmăreşte stabilirea unei perioade de timp clare până la atingerea unui ţel sau până la celebrarea unui eveniment. Pentru Dan Diaconescu, Oltchimul şi angajaţii acestei companii au devenit metode de determinare în timp a îndeplinirii unor idealuri politice.

Deşi nu-i grec, DD mă face să mă feresc de oferta-i cadou făcută pentru combinatul chimic vâlcean. Nu cred în bunele intenţii ale lui Diaconescu pentru Oltchim nu doar prin prisma unei priviri rapide asupra averii deţinute de patronul de la OTV. Este deja destul de greu să crezi într-o avere ascunsă a lui DD în condiţiile în care omul, de altfel realizat la un anumit nivel în viaţă, deţine un iacht pe care nu l-a zărit nimeni şi are prieteni imaginari în rândul magnaţilor din fosta URSS. Pur şi simplu îmi este greu să cred în bunele intenţii ale lui Dan Diaconescu din simplu motiv că, în acest moment, calendarul său pentru următoarele trei luni include exclusiv planurile sale de om politic şi nu face loc potenţialului investitor Dan Diaconescu.

Mergând prin cenuşa partidului lui Vadim Tudor, cu declaraţii populist-naţionaliste „Oltchim a redevenit pământ românesc”, Diaconescu vizează cu siguranţă o majorare a capitalului politic al PP-DD, situaţie în care jocul de-a investitorul strategic pus pe fugă de cerinţele „nefireşti” ale Guvernului i se potriveşte ca o mănuşă. Pretenţia ca cele 45 de milioane euro licitate pentru achiziţionarea pachetului de 54% din titlurile combinatului să se întoarcă în Oltchim SA este atât de absurdă încât poate fi comparată cu integrarea unui copil instituţionalizat într-o familie cu grave deficienţe psihice. Oricât de absurdă ar fi însă, cerinţa aceasta, ca şi celelalte aruncate în ochii presei de Dan Diaconescu, îi dau ocazia de a se victimiza în rol de salvator de ţară, fluturând pe sub nasul naivilor şi teancuri-teancuri de bancnote virtuale.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...