Inedit

Studenţii craioveni muncesc 3 luni pe aeroportul din Amsterdam

12 studenţi craioveni de la Facultatea de Inginerie Aerospaţială vor lucra în aeroportul din Amsterdam pe o perioada de 3 luni. Aceştia vor lucra la departamentele de întreţinere aeronave şi în zona fluxului de pasageri. Vor avea asigurată cazarea şi de asemenea, vor primi şase euro pe oră. Dacă li se oferi un job stabil acolo, mulţi dintre studenţi mai ales cei care termină acum facultatea, vor rămâne acolo.

Din grupul de studenţi selectaţi pentru joburile sezoniere face partea şi Artur Creţu, inventatorul unui avion solar. Tânărul termină acum facultatea şi chiar şi-ar dori să rămână pe viitor să lucreze în Amsterdam.

"Ajută mult nu doar pe plan profesional, mai mult ajută să te obişnuieşti cu cu forma de muncă, sau forma de muncă pe aeroport în primul rând şi cu termenii care se folosesc anume în inginerie pentru că e una să ştii engleză şi una e să lucreti efectiv cu termenii de aeroport", spune Artur Creţu, unul dintre studenţi.

Studenţii au aplicat pe aceste joburi încă din februarie şi zilele acestea au fost acceptaţi, urmând să plece la sfârşitul lunii. Recunosc că nu s-au aşteptat la asta. Când vor ajunge acolo vor face un stagiu de pregătire de două săptămâni după care vor fi repartizaţi pe anumite servicii. Studenţii se vor întoarce acasă la sfârşitul lunii septembrie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...