Opinii

 

PNL NU a vrut cu adevărat să câştige funcţia de primar la Bujoreni – Vâlcea

... Sau atât a putut, la Vâlcea, acum. Nu, nu vă gândiţi că nu şi-ar fi dorit să câştige candidatul lor. Sau că nu le-ar fi surâs să aibă în continuare acces la resursele frumuşelului buget local. Numai că unii reprezentanţi cu nume de rezonanţă în plan judeţean ai respectabilului partid al Brătienilor au fost conştienţi, încă dinainte de a începe această mini-campanie electorală, că miza este extrem de... delicată. În special din punct de vedere juridic.
Hai să ne întrebăm de ce situaţia proprietăţilor funciare din comuna vecină cu Râmnicul nu e limpede nici după 27 de ani de la căderea, teoretică (sic!), a comunismului în România. Dacă le va reuşi această cacealma, numai de râs nu va fi.
Să ne întrebăm de ce Gîngu e singurul candidat care s-a încumetat, cu subiect şi predicat, să promită că va încerca să descâlcească legal – repet, legal - acest ghem transpartinic, în interesul localităţii. Să mai spunem şi că Gîngu numai că nu ştie despre ce vorbeşte nu poate fi acuzat. Şi că toţi cei patru candidaţi la funcţia de primar sunt consacraţi politic, în plan local, ca având vederi de dreapta. Nu strică să zâmbim puţin, nu credeţi?
La nivel judeţean, probabil că nu s-a văzut foarte clar, dar “la firul ierbii” din Bujoreni, încă din prima zi s-a desfăşurat o mini-campanie destul de feroce împotriva celui care este poziţionat de sondaje ca şi favorit. Atât de feroce încât au fost executate inclusiv mizerabile atacuri la persoană. Spre exemplu, din orice impas de viaţă personală a candidatului amintit s-a ticluit un “cap de acuzare”, mergându-se pe principiul că, timpul alocat prin lege campaniei electorale fiind scurt, alegătorii din Bujoreni sigur pot fi ameţiţi, dacă nu pot fi convinşi să aleagă alt candidat. Un stil de campanie medieval, nu are sens să mă feresc de metafore, adoptat tocmai de către cei care pretind că reprezintă politic soluţia civilizată, modernă, europeană...
Poate că “experţii” în diabolizare au urmărit şi atingerea unui alt obiectiv, cinic dar matematic esenţial celor cu mentalitate de challanger: o cât mai mică prezenţă la vot. Locuitorii din Bujoreni vor arăta duminică, 11 iunie, dacă a şi funcţionat acest plan. Concluzia mea e simplă şi, sunt convins, de bun simţ. Doar dacă se vor prezenta în număr cât mai mare la vot vor demonstra că le pasă cu adevărat de comunitatea lor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...